Πάνω από 80.000 έχουν βγάλει έξω περισσότερα από 100.000 ευρώ!

«Μιλάμε για 80.000 ΑΦΜ που έχουμε στα χέρια μας. Όλες οι λίστες έχουν ενοποιηθεί, η έρευνα έχει αρχίσει και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα», είπε με νόημα ο κ. Βασιλειάδης.

Η βόμβα της Αγροτικής

Ο γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς μίλησε και για τα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα την περίοδο 2000 – 2012, αποκαλύπτοντας ότι η ζημία είναι πάνω από 5 δισ. ευρώ γιατί στο πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν συμπεριλαμβάνονται τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων, όπως έφερε στο φως την περασμένη Κυριακή το «ΠΑΡΟΝ». Και τα δάνεια που έχουν πάρει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ξεπερνούν τα 350 εκατ. ευρώ. Δεν συμπεριλαμβάνονται επίσης ούτε τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δοθεί σε ΜΜΕ! Επομένως, τα 5 δισ. ευρώ μπορεί να γίνουν 7 ή και 8. Αλλά μπορεί να είναι και ακόμη περισσότερα. «Είναι μια υπόθεση-βόμβα αυτή, πραγματικά», τόνισε ο κ. Γ. Βασιλειάδης. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι πάρα πολύ σύντομα θα αποδοθούν ευθύνες και θα κληθούν αυτοί που κάνανε πάρτι με τα χρήματα της δημόσιας τράπεζας, σε μια κρίσιμη φάση για την οικονομία. Οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν εκεί που τους αρμόζει και το Δημόσιο θα διεκδικήσει μέχρι κεραίας, μέχρι τελευταίας δραχμής, τα χρήματα που κατασπαταλήθηκαν ή φαγώθηκαν από την Αγροτική.

Και ο γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς κατέληξε λέγοντας: «Εδώ οδηγηθήκαμε, την ώρα που κάποιοι πολιτικοί διατείνονταν ότι μαζί τα φάγαμε. Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που τα φάγανε, και τα φάγανε και μέσα από το Δημόσιο».

Τ’ ακούς, κύριε Πάγκαλε;


Σχολιάστε εδώ