Ολομέτωπη επίθεση από τους καναλάρχες περιμένει το Μαξίμου

Νομοσχέδιο που αποκαθιστά τη διαφάνεια στον συγκεκριμένο χώρο και θέτει τέρμα στο εξόχως προνομιακό καθεστώς που απολάμβαναν επί 25 ολόκληρα χρόνια οι καναλάρχες. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την ψήφιση και πολύ περισσότερο την εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, οι «νταβατζήδες» θα επιτεθούν με κάθε τρόπο. Δεν θα περιοριστούν δηλαδή σε πολιτικό επίπεδο, θα προχωρήσουν και πιο πέρα, σε μια προσπάθεια να φθείρουν υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές και εν κατακλείδι και τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα.

Εκτιμούν μάλιστα ότι ο «πόλεμος» θα είχε ξεκινήσει ακόμη νωρίτερα, αλλά οι καναλάρχες είχαν την ελπίδα (ψευδαίσθηση όπως αποδείχθηκε) ότι θα έμενε στα λόγια η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα βάλει τάξη στον χώρο των τηλεοπτικών σταθμών. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι των καναλιών υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο περιέχει αοριστίες και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα επιδιώκει να λύσει. Στράφηκαν κατά του αρμόδιου υπουργού Χρ. Σπίρτζη κατηγορώντας τον για άγνοια του αντικειμένου που διαχειρίζεται, ενώ δεν απέφυγαν χαρακτηρισμούς, όπως «άσχετος» και «γραφικός».

Σε μια προσπάθεια να αντικρούσουν τη θέση της κυβέρνησης ότι κατέχουν τηλεοπτικές συχνότητες χωρίς να έχουν καταβάλει στο κράτος οποιοδήποτε αντίτιμο, έκαναν λόγο για «καραμπινάτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Ανέφεραν ότι από το 1995 μέχρι και σήμερα έχουν πληρώσει στο κράτος τέλη συχνότητας της τάξης των 100 εκατ., ενώ άλλα 50 εκατ. κοστολογούν τον δωρεάν χρόνο που έδωσαν στα κανάλια για την προβολή των προεκλογικών σποτ.

Από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νομοσχεδίου προκειμένου να μπει τάξη στον χώρο των τηλεοπτικών σταθμών και ότι δεν πρόκειται να την πτοήσουν οι «επιθέσεις» των καναλαρχών.


Σχολιάστε εδώ