Οι μαθητές στα Πομακοχώρια περπατούν 60 χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο!

«Ήρθαμε στο δυσκολότερο και το πιο φτωχό κομμάτι του νομού Έβρου», είπε σε δημοσιογράφους ο κ. Τόσκας, υπογραμμίζοντας: «Στο κομμάτι αυτό που έχει τα περισσότερα προβλήματα και που, αν θέλετε, έχει αφεθεί για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό το κομμάτι του νομού με ένα τόσο δυναμικό στοιχείο και κατοίκους οι οποίοι ψάχνουν την τύχη τους στις μεγάλες πόλεις ή στο εξωτερικό, ενώ θα μπορούσαν εδώ πέρα να κάνουν θαύματα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν διακρίνει κατοίκους, ανάλογα με το πού μένουν, στα ορεινά ή στον κάμπο. «Η κυβέρνηση αυτή ενδιαφέρεται για όλο τον κόσμο, είτε είναι στον Βορρά της χώρας, είτε στον Νότο, είτε είναι στα ορεινά, είτε στον κάμπο του νομού Έβρου. Θα φροντίσουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά μπορούμε να συνεισφέρουμε με ό,τι δυνάμεις, ό,τι δυνατότητες έχουμε. Κυρίως μιλάω για δυνατότητες στο πλαίσιο του Στρατού στο θέμα της οδοποιίας ή στο θέμα των βασικών αναγκών αυτών των ανθρώπων».

Ο υφυπουργός Άμυνας δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα προβλήματα των κατοίκων στις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζοντας ότι στις αρχές του 21ου αιώνα δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μαθητές οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν 50 ή 60 χιλιόμετρα για να μάθουν γράμματα. «Αυτή η κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να αφήσει άλυτα αυτά τα ζητήματα», επεσήμανε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την αδιαφορία που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν επιδείξει «σε αυτό το κομμάτι του νομού», ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Μιλάμε για απλά μικρά βήματα, τα οποία όμως έχουν μεγάλη σημασία για αυτόν τον τόπο. Εμείς δεν ρωτάμε πριν έρθουμε στο κάθε χωριό τι ψηφίζει αυτό το χωριό ή τι ψηφίζει ο πρόεδρος και τι ψηφίζουν οι κάτοικοι αυτού του χωριού. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου και, ειλικρινά, δεν ξέρω. Προχωρούμε για να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο και αυτούς τους ανθρώπους και αυτό είναι το μόνο μέλημά μας. Δεν ερχόμαστε, επομένως, με ψηφοθηρικούς σκοπούς. Ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αυτήν την εντολή έχουμε και έτσι θα προχωρήσουμε».

Τον υφυπουργό συνόδευσαν στην περιοδεία του ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης και ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης, καθώς και οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος.


Σχολιάστε εδώ