Μαζί τα τρώγατε, κύριε Σλοβάκε…

* Έχει φάει τα λυσσακά του κατά της χώρας μας. Διαφθαρμένους μας ανεβάζει, τεμπέληδες μας κατεβάζει.

* Τον παρακαλώ, τον ξεχασιάρη, να γυρίσει καμιά εικοσαριά χρόνια πίσω, όταν μερικοί κυβερνητικοί και βιομηχανικοί παράγοντες της χώρας του έστηναν εδώ, με τους Ακοσμπώκους (και τις ευλογίες Σημίτη), το μέγα σκάνδαλο της προμήθειας των πυροβόλων SUZANA, κόστους 20 δισ. δρχ.

* Ο φάκελος υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα από τον τότε ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλο. Την ανάκριση διεξήγαγε ο τότε Αντιεισαγγελέας Εφετών Πρωτοδικών (σήμερα Εισαγγελέας ΣΔΟΕ), άξιος δικαστικός, που απήγγειλε βαρύ κατηγορητήριο στους Ακοσμπώκους και Σία. Ο φάκελος – πόρισμα διαβιβάσθηκε στη Βουλή για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά… πνίγηκε στα απόνερα της συναδελφικότητας των δύο κομμάτων από την πρόεδρο της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη. Πάσα αντίρρηση δεκτή.

* Τα ξέχασε αυτά ο σλοβάκος πρωθυπουργός; Μαζί τα τρώγατε, όπως θα έλεγε ο Πάγκαλος.

***

Ολίγο παρασκήνιο

* Η καμπάνια του «ΝΑΙ» αυτοκαταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό επειδή βασίσθηκε σε φθαρμένα πρόσωπα, σχολιάζει ο κ. Αλ. Παπαχελάς στην «Καθημερινή».

* Βασικά εννοεί αυτή τη φαιδρή, πλήρη «ευθυνών» και εντελώς αναξιόπιστη ομάδα των πολιτικών (Σημίτης, Γιωργάκης, Σαμαράς, Βενιζέλος, Χριστοδουλάκης, Λαλιώτης, Άδωνης κ.α.) που «πρόγκιξαν» τον κόσμο. Μήπως, όμως, συμπεριλαμβάνει και στρατιωτικούς ε.α., που έσπευσαν, μετά χορδών και τυμπάνων, να κραυγάσουν υπέρ του «ΝΑΙ»;

* Γνωρίζω καλά ότι η εκστρατεία ξεκίνησε από πρώην υπουργό της ΝΔ που τηλεφώνησε προσωπικά στους βετεράνους παρακινώντας τους να… ξιφουλκήσουν. Οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι της ΝΔ όταν υπηρετούσαν. Η εκστρατεία απέτυχε γιατί οι αποδέκτες απόστρατοι αξιωματικοί γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα. Είναι η αξιοπιστία που λέγαμε.

* Το κείμενο των πρώην αρχηγών, μακράν υποδείξεων, έπειθε περισσότερο.

***

Κόμματα με άρωμα Militaire

* Βροχή ιδρυτικών διακηρύξεων νέων κόμματων είχαμε τελευταία, εν όψει εκλογών αλλά και χρεοκοπίας της παλαιοκομματικής σαβούρας.

* Ο γνωστός δικηγόρος και πρώην πρόεδρος των Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης, γιος παλαιού βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος, ανακοίνωσε (σε μεγάλη συγκέντρωση στην Αίγλη, 22/7) την ίδρυση κόμματος ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ. Γραμμή κ. Γραμματίδη: Ανανεωμένη σε ιδέες Κεντροδεξιάς. Στο βάθος βλέπω μερικούς κορυφαίους στρατιωτικούς ε.α. σε φάση περίσκεψης.

* Επανέλαβε την πρόθεσή του ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος τον Σεπτέμβριο. Γραμμή; Άγνωστο, εισέτι, το τοπίο.

* Προοδευτική ενότητα για το Μέλλον, είναι ο τίτλος κινήματος υπό τον άλλοτε εκλεκτό του Γιωργάκη κ. Γ. Ραγκούση, κοντά του οι Ρέππας, Διαμαντοπούλου, Ντόλιος κ.ά. Περσινά, ξινά σταφύλια. Διέκρινα 2-3 πρώην αξιωματικούς, άνευ θείου και φωσφόρου.

* Η λεγόμενη Νέα Κίνηση (παρουσίαση στον ΝΟΠ, 20/7), με την παρουσία του πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγού Δ. Γράψα και του Φρ. Φράγκου, φέρεται, επί του παρόντος, ως THINK TANK. Σοβαροί άνθρωποι…

* Ο φίλος της στήλης, αρχηγός Φραγκούλης Φράγκος δεν τολμά να εμφανισθεί σε ομιλία, σεμινάριο, παρουσίαση και την επομένη τον παρουσιάζουν ηγούμενο σχήματος! Κάνε αποχή 2-3 μήνες, αρχηγέ. Μου φαίνεται σου αρέσουν αυτά.

* Κορυφαίοι, νεότατοι, εξαιρετικά μορφωμένοι πρώην στρατιωτικοί ηγέτες, με ήθος και αντοχές στις πιέσεις αστείων πολιτικών, έχουν το δικαίωμα να ανησυχούν για τα τεκταινόμενα, να «ψάχνονται» και να αναζητούν πολιτικό χώρο για να προσφέρουν. Αναφέρω, ενδεικτικά, τους στρατηγούς Γκίνη, Μανωλά, ναύαρχο Αινιάν κ.ά.

***

Πού ʼναι τα χρόνια, ωραία χρόνια…

*Τότε που τα δύο πολυτελή αεροσκάφη EMBRAER, ομού μετά του υπερπολυτελούς GULF-STREAM, πάρκαραν έξω από τα γραφεία των κ. Αβραμόπουλου και Βενιζέλου προς πάσα χρήση.

*Με C-130CARGO ταξίδευσε προχθές, σεμνά, προς Ισραήλ ο κ. Π. Καμμένος, συνοδευόμενος υπό πολυμελούς συντροφιάς υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των Αμυντικών Βιομηχανιών.

*Δεν γνωρίζω, βέβαια, αν η χρήση του C-130 εντάσσεται στα μέτρα των οικονομιών του ΥΕΘΑ ή οφείλεται στην καθήλωση των Α/Φ επί του εδάφους λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

*Όπως έμαθα, ο κ. Καμμένος υπέγραψε συμφωνία με τον ισραηλινό ομόλογό του κ. Μοσέ Γιαλόν, που προβλέπει τη στάθμευση στην Ελλάδα ισραηλιτικών στρατιωτικών δυνάμεων που λαμβάνουν μέρος σε κοινές ασκήσεις. Το ίδιο θα ισχύει και για τις ελληνικές. Θα το χαρακτηρίσω ως επιτυχία του.

*Πολλές υποσχέσεις δόθηκαν, επίσης, για αμοιβαία βιομηχανική συνεργασία στους εξοπλισμούς.

*Ο χρόνος θα δείξει…

***

Τα μεταξωτά βρακιά…

*Κανενός είδους καθωσπρεπισμός δεν μας εμποδίζει να διαπιστώσουμε ότι:

1. Η χώρα έχει σχεδόν πτωχεύσει.

2. Οι δανειστές, βασικά οι φίλοι μας Ευρωπαίοι, μας έχουν κατατάξει στο επίπεδο κεντροαφρικανικών χωρών, μας έχουν εξευτελίσει διεθνώς, μας κατακρεουργούν. Ως εκβιαστές τους κατήγγειλε ο κ. Καμμένος στη Βουλή και δεν είχε άδικο.

3. Η κατάσταση των υλικών των ΕΔ βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο μεταπολεμικά. Το καταδίκασαν οι ολέθριες κυβερνήσεις και οι ανεπαρκείς ΥΕΘΑ της τελευταίας δεκαπενταετίας.

4. Το κύρος της χώρας έχει διολισθήσει στα τάρταρα.

5. Η κατάσταση στο Αιγαίο είναι εκρηκτική.

*Ένας αρχηγός επιτελείου της Ελλάδος έχει επιλεγεί για να είναι πρόεδρος της Αμυντικής Επιτροπής της ΕΕ, δηλαδή ενός οργανισμού χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και διοίκηση. Ουδείς ευρωπαϊκός στρατός έχει υπαχθεί εκεί. Πολύ καλά, θα έλεγα, για την επιλογή.

*Δεν γνωρίζω με ποιους υπολογισμούς και εκτιμήσεις ακούγεται ότι η ομάδα είναι 18μελής ή 20μελής. Το νούμερο ακούγεται εξωφρενικό. Η αδιευκρίνιστη κατάσταση αφήνει τους συνήθως «ύποπτους» να μιλούν και για μαγείρισσες, φωτογράφους και άλλα.

*Ο προκάτοχος του Έλληνα, Γάλλος, με πολύ περισσότερες δυνατότητες φυσικά, πόσους είχε; Ο Ιταλός;

*Ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός κ. Μιχάλης Κωσταράκος είναι σώφρων αξιωματικός και εξαιρετικά ευφυής ώστε να αντιλαμβάνεται ότι μια τέτοια εκπροσώπηση σήμερα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5-6 άτομα και δύο παραπάνω θα αποτελούσε πρόκληση.

*Κάποιος άλλος πρότεινε να αποποιηθούμε μια τέτοια θέση, όταν οι χώρες του συνόλου των «υφισταμένων» του κ. Κωσταράκου μας έχουν «φτύσει» μεγαλοπρέπως και γνωρίζουν την κατάσταση του Ελληνικού Στρατεύματος.

Ξεχνάω; Όχι, δεν ξεχνάω…

*Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, προ μηνών, δήλωσε: «Θα προχωρήσω μακράν διαφθοράς και του αμαρτωλού κλίματος που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια».

*Από αυτές τις αμαρτίες εξαιρεί εαυτόν, ενώ ήταν βασικός υπουργός και επί θλιβερής οκταετίας Σημίτη και επί τρισάθλιας τριετίας Γιωργάκη.

*Ξεσκονίζοντας το αρχείο μου, βρήκα μια ανακοίνωση του πρώην υπουργού (29.11.2004) όταν ήταν συντονιστής του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου «δικάζονταν» Άκης και Γιάννος για την προμήθεια των άχρηστων ραντάρ TRQ-37 και των πυραύλων TOR-M1.

*Γράφει:

1. Η προμήθεια των ραντάρ έγινε με συμφέροντες όρους για την Ελλάδα. (ΣΣ: Τεράστιο ψεύδος, αποδειχθέν).

2. Η σπίλωση πολιτικών, πρώην υπουργών, είναι απόρροια πολιτικών μεθοδεύσεων! (ΣΣ: Τίνων;).

3. Η κυβέρνηση Σημίτη πραγματοποίησε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα από της εποχής του Ελ. Βενιζέλου (ΣΣ: Και το πλέον σκανδαλώδες και ληστρικό.)

4. Το ΤOR-M1 είναι επιχειρησιακώς άψογο. (ΣΣ.: Ορκίζεται;).

5. Τα Αντισταθμιστικά τους προωθήθηκαν άψογα. (ΣΣ: Εδώ είναι το μεγαλύτερο ψεύδος. Γι’ αυτά δικάστηκε, βασικά, ο Άκης, σε αυτά έγινε η μεγαλύτερη ληστεία. Αν παρακολουθούσε τη συζήτηση στη Βουλή [27-28 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου 2014] θα έφριττε με τις αποκαλύψεις.)

*Συμπέρασμα του κ. Λοβέρδου: Κακοήθεις και χυδαίοι σπιλώνουν έντιμους πολιτικούς και πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.

*Τότε η Βουλή, δηλαδή ο ελληνικός λαός, όρισαν τους κ. Τραγάκη, Βενιζέλο, Λοβέρδο, Κεδίκογλου, Καχριμάκη, Λυκουρέντζο, κ.ά., να «δικάσουν» τον κ. Τσοχατζόπουλο. Και τον αθώωσαν πανηγυρικά!

*Τώρα κουνάει τον δάκτυλο ο επιτιθέμενος κατά την κυβέρνηση, η οποία μέχρι τώρα δεν βαρύνεται με διαφθορά.


Σχολιάστε εδώ