Μίκης: Όχι στο πρόγραμμα δολοφονίας του ελληνικού λαού

Στην έκκληση υποστηρίζεται ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το 2010 παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα αλλά και το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Έχει προκαλέσει ήδη τη μακράν μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή στην Ευρώπη μετά το 1945. Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως «πειραματόζωο», για να δοκιμασθούν οι μέθοδοι καταστροφής του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους και της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας.

Για να διατηρηθούν οι πιο βασικοί όροι ηθικής και υλικής επιβίωσης του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους, υποστηρίζουν οι υπογράφοντες, αυτό το πρόγραμμα πρέπει να διακοπεί, κατά προτίμηση σε συμφωνία με τις άλλες χώρες της ΕΕ ή, αν αυτό δεν είναι δυνατόν, μονομερώς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σωθεί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός.

Οι υπογράφοντες προειδοποιούν ότι η νέα συμφωνία, που συνομολογήθηκε με «εξευτελιστικούς» και «παράνομους» τρόπους, όπως τους χαρακτηρίζουν, θα οδηγήσει σε αρπαγή της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, περιλαμβανομένων των πρώτων κατοικιών, της γης των αγροτών και των τραπεζών.

Το κείμενο της έκκλησης επικρίνει σφόδρα την κυβέρνηση γιατί ενεργεί μετά το δημοψήφισμα ωσάν να είχαν ψηφίσει «Ναι» οι Έλληνες και γιατί, αντί να οργανώνει την άμυνα της χώρας, ενσταλάσσει «αποθάρρυνση», «φόβο» και «πανικό» στον ελληνικό λαό. Επικρίνει τα δύο κόμματα που κυβερνούν, επαγγελθέντα τη διακοπή του μνημονιακού προγράμματος, γιατί επί τρία χρόνια και μέχρι την τελευταία στιγμή ούτε ετοιμάστηκαν ούτε προετοίμασαν τον ελληνικό λαό και τη χώρα για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης.

Οι υπογράφοντες καλούν τον ελληνικό λαό, σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές της Ιστορίας του, «να μην το βάλει κάτω, να μη χάσει το θάρρος και την ευθυκρισία του». Θυμίζουν ότι οι πατεράδες και οι παππούδες των σημερινών Ελλήνων άντεξαν, επιβίωσαν, αντιστάθηκαν και νίκησαν και στη γερμανική κατοχή του 1941 – 1944 και στη φοβερή πείνα του 1941 – 1942. Εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το «φιλότιμο και ο πατριωτισμός των Ελλήνων» θα υπερισχύσουν τελικά του φόβου και ότι η Ελλάδα, η Δημοκρατία και η Δημοκρατική Ευρώπη θα νικήσουν.

Οι υπογράφοντες παροτρύνουν τους έλληνες πολίτες «να οργανωθούν και να παλέψουν άμεσα για να βοηθήσουν τους πιο αδύνατους να αντιμετωπίσουν την πείνα, την αρρώστια, την ανέχεια, για να στηρίξουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, να βάλουν πλάτη για να μη διαλυθούν από το τρίτο και χειρότερο Μνημόνιο οι πιο βασικές λειτουργίες της κοινωνίας και του κράτους, να αντισταθούν, όπου μπορούν και όπως μπορούν, στην επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Καλούν ακόμη τον ελληνικό λαό «να βγάλει τα οδυνηρά αλλά αναγκαία συμπεράσματα από την εμπειρία του και να οικοδομήσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο μέτωπο αντίστασης, να μην ξαναεμπιστευτεί τυφλά αυτοσχέδιους σωτήρες, τυχοδιώκτες και καιροσκόπους».

Τέλος, η έκκληση απευθύνεται στους λαούς όλου του κόσμου, καλώντας τους «να συνειδητοποιήσουν ότι ο δικός μας αγώνας είναι και δικός τους». Απευθύνεται ιδιαίτερα «στους Ευρωπαίους που συμπαραστάθηκαν στους Έλληνες κατά τη διάρκεια της μαύρης περιόδου της στρατιωτικής δικτατορίας» και τους ζητά «να εμποδίσουν τώρα το πραξικόπημα που οργανώνουν οι κυβερνήσεις τους, μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, υπό την καθοδήγηση του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, για να επιβάλουν τη Δικτατορία των Πιστωτών στην Ελλάδα σήμερα, σε όλη την Ευρώπη αύριο!».

(Σημ.: Όποιος τυχόν θέλει να επικοινωνήσει με τους υπογράφοντες μπορεί να απευθυνθεί στο [email protected])

***

Τη δραματική έκκληση του Μίκη προς τον ελληνικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ο συνταγματολόγος Δημήτρης Μπελλαντής, ο πρέσβης Θ. Στοφορόπουλος, ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Στυλιανού. Ακόμη, οι Βένιος Αγγελόπουλος, ομότιμος καθηγητής Μαθηματικών, Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος, Κλεάνθης Γρίβας, Μαρία Δεληβάνη – Νεγρεπόντη, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, Κώστας Καραΐσκος, εκδότης της εφημερίδας «Αντιφωνητής» Θράκης, παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια, Στάθης Κουβελάκης, καθηγητής, Νίκος Κουτσού, βουλευτής Αμμοχώστου, Γιάννης Μαύρος και Μαρία Φραγκιαδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπογραφή της έκκλησης συμπίπτει με τον εορτασμό των γενεθλίων του έλληνα μουσικοσυνθέτη, ελληνικού και παγκόσμιου συμβόλου αντίστασης.


Σχολιάστε εδώ