Καύσωνας

Έκλεισαν 20 χρόνια φέτος από το σφοδρό ατύχημα που είχε στις 24 Ιουλίου 1995 έξω από τον Σώστη, όταν, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει το μικρό αυτοκίνητο, έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε σε τρακτέρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αυτός θανάσιμα και ευτυχώς όχι σοβαρά τα μέλη της οικογένειάς του, που όλοι μαζί κατευθύνονταν σε μειονοτικό χωριό για τελετή σουνέτ.

Φέτος το μνημόσυνο έγινε το απόγευμα, λόγω του καύσωνα που έπληξε και την περιοχή μας, παρουσία του τούρκου υπουργού αρμόδιου σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βολκάν Μποσκίρ, αλλά και βουλευτών, δημάρχων, ιερωμένων και λοιπών αξιωματούχων της γείτονος.

Η κινητοποίηση υπήρξε και φέτος πολύ μεγάλη, αφού τα μέλη της μειονότητας χρόνο με τον χρόνο δύσκολα μαζεύονταν στο νεκροταφείο. Υπολογίζεται ότι πάνω από 600 άτομα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από τους τρεις νομούς της Θράκης.

Όμως οι Τούρκοι, ως γνωστόν, δεν το βάζουν κάτω. Αν ο συγχωρεμένος πρέπει να γίνει σύμβολο… θα γίνει. Φέτος, λοιπόν, τιμώντας τα 20χρονα, εξέδωσαν και ένα βιβλίο με πληροφορίες για τη ζωή του «ηγέτη», το οποίο μοιράστηκε μάλιστα έξω από το νεκροταφείο…

Και οι φιέστες κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, καλά κρατούν – όπως και οι καύσωνες…

***

Ευρωπαϊστί…

Ωραία το πάει ο Μποσκίρ, ευρωπαϊκά, όπως οι υποθέσεις που χειρίζεται. Είπε ο αρμόδιος σε θέματα ΕΕ απευθυνόμενος σε μέλη της μειονότητας: «Είστε η πιο στέρεα και ισχυρή γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Η ενίσχυση αυτής της γέφυρας θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών» (καλά, μην παίρνεις και όρκο) και ευχήθηκε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό (έχει και χιούμορ)…

Έτσι έφτασε και στο «διά ταύτα», επαναλαμβάνοντας ό,τι έχουν πει από την πρώτη στιγμή (αλλά με πιο μπρουτάλ διάθεση) και ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου, δηλαδή ότι η Τουρκία είναι σε θέση να βοηθήσει, εφόσον αυτό της ζητηθεί.

Τώρα αυτό που θα έπρεπε να περιμένουμε είναι να μας «βοηθήσουν» χωρίς καν να το ζητήσουμε…

***

Ντου…

Και κάπως έτσι η Τουρκία δημιουργεί επιχειρήσεις «ήπιας ισχύος», συνάπτοντας συμφωνίες μεταξύ του Ηρακλή και της Turkish Airlines, ενώ ήδη έχει βγει η φήμη ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να αγοράσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) «κόκκινα δάνεια»…

Και επειδή ο σχεδιασμός της γείτονος δεν πέφτει ποτέ έξω, τώρα ήρθε η ώρα να παίξει τον ρόλο της η Ziraat Bank, που, αν και αγροτική τράπεζα, δεν δανείζει με ευκολία μόνο σε αγρότες αλλά και σε όσους (επιχειρηματίες κατά κύριο λόγο) υποθηκεύουν την περιουσία τους.

Η γη είναι το ζητούμενο και αυτή πρέπει να περάσει σε τουρκικά χέρια. Τα υπόλοιπα θα είναι εύκολα…

***

Το τέλειο έγκλημα

Ένα πολύ ενδιαφέρον ποστάρισμα έκανε ο Νταβούτογλου (ναι, ναι, το fb είναι προσβάσιμο, αυτό το διάστημα τουλάχιστον, στη γείτονα), το οποίο είναι απλώς «όλα τα λεφτά».

«Επισκεφθήκαμε στο νοσοκομείο της Σανλιούρφας τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σούρουτς και ευχηθήκαμε ταχεία ανάρρωση», έγραψε ο διαχειριστής του και έβαλε και δύο φωτογραφίες διά του λόγου το αληθές…

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία. Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος…


Σχολιάστε εδώ