Η μεγάλη… μετανάστευση προς τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε στις εκλογές του 2012

Αναζητήσαμε στοιχεία από στελέχη εταιρειών δημοσκοπήσεων και από τη συζήτηση που είχαμε μαζί τους προέκυψε ότι:

• Η μεγάλη… μετανάστευση έγινε στις εκλογές του 2012 και κυριολεκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αιμοδοτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Η… μετανάστευση ολοκληρώθηκε στις εκλογές του 2015. Οι 4 στους 10 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τα κόμματα του 2012, αρκετοί από τους οποίους είχαν εγκαταλείψει τη ΔΗΜΑΡ.

• 1 στους 10 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ προερχόταν από τη ΝΔ, και μάλιστα κάποιοι ήταν κομματικά μέλη! Είπαν, μάλιστα, ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο Τσίπρας δήλωνε υπέρ του ευρώ.

Σημαντική είναι η εκτίμηση ότι ένα 20% με 25% -1 στους 4 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ- «στήνει αυτί» για να ακούσει τον Λαφαζάνη, χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι συμφωνεί μαζί του.

Υπεροχή Τσίπρα

Από την άλλη πλευρά, το 61% που ψήφισε «Όχι» στο δημοψήφισμα αποτελεί ένα δυνητικό ακροατήριο για τον Αλέξη Τσίπρα και η κυριαρχούσα άποψη των δημοσκόπων είναι ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο. Το θέμα είναι αν ο Τσίπρας έχει τα «κότσια» να αφήσει εκτός κόμματος τον Λαφαζάνη. Από αυτό θα φανεί πόσο ραγδαίες και καταλυτικές θα είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, και ενισχυμένος θα είναι ο Τσίπρας.

Και μια και περί Λαφαζάνη η κουβέντα, να αναφέρουμε αυτό που είπε η άλλοτε συντρόφισσά του στο ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη όταν τη ρώτησαν στην εκπομπή του Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ ποιος είναι ο Λαφαζάνης:

– Είναι αυτός που έφυγε από το ΚΚΕ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν το ΚΚΕ πήγαινε να πάρει τα πάνω του!

Βαριά η κατηγορία, Παναγιώτη…


Σχολιάστε εδώ