Ηγεμονικό ρόλο αναζητεί ο Βενιζέλος!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα να έχει κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή και όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές «έχει πάντα στόχο τη δημιουργία του περιβόητου Ευρωπαϊκού Κόμματος, στο οποίο ο ίδιος θέλει να έχει ηγετικό ρόλο». Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ο κ. Βενιζέλος κινείται πλέον με απόλυτα προσωπική στρατηγική, δεν θεωρεί ότι δεσμεύεται από το ΠΑΣΟΚ -απλά το θέλει, όλο ή ένα τμήμα του, ως συνιστώσα στο Ευρωπαϊκό Κόμμα- και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου τι πράττει ή σχεδιάζει η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Ο Βενιζέλος δεν επιζητεί απλά μια προσωπική πολιτική δικαίωση για την πολιτική που ακολούθησε όταν ασκούσε εξουσία, αλλά ουσιαστικά επιδιώκει έναν σημαίνοντα πολιτικό / ηγεμονικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, αν και ανήκει σε εκείνους τους πολιτικούς που καταδικάστηκαν για τις επιλογές τους από τον λαό και μάλιστα δέχτηκε και νέο καίριο πλήγμα στο δημοψήφισμα του Ιουλίου όταν φανατικά υποστήριξε το «ΝΑΙ».

Ενδεικτικό της στάσης του κ. Βενιζέλου είναι και το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που εξέλεξε ως νέο γραμματέα τον Στέφανο Ξεκαλάκη. Συνεργάτες του, μάλιστα, έφθασαν στο σημείο να πουν: «Γιατί θα έπρεπε να είναι παρών ο κ. Βενιζέλος σε μια τελετή απόδοσης τιμής σε έναν υβριστή του;», υπενθυμίζοντας πως ο νέος γραμματέας είχε μιλήσει με υβριστικές εκφράσεις κατά του Βενιζέλου και από αυτό… έγινε γνωστός στο κόμμα!

Με τον Βενιζέλο, για την ώρα, φαίνεται να συντάσσεται αναφανδόν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ αποστάσεις τηρεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να παραμερίζει τις όποιες φιλοδοξίες του, έχει πλέον προσεγγίσει τη Φώφη Γεννηματά διαμηνύοντας πως οι μεταξύ τους κόντρες ανήκουν στο παρελθόν και υπάρχει κοινός στόχος για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη και η Φώφη Γεννηματά έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασία για εκλογές ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Όπως έγραφε από την περασμένη βδομάδα το «ΠΑΡΟΝ», η κ. Γεννηματά ζήτησε ήδη να τεθεί το ΠΑΣΟΚ σε εκλογική επιφυλακή και οι βουλευτές να βρίσκονται έστω και για λίγες ώρες στις εκλογικές τους περιφέρειες μόλις ελευθερώνονται από τις υποχρεώσεις τους στη Βουλή. Ταυτόχρονα με την προετοιμασία για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στο επιτελείο της κ. Γεννηματά ολοκληρώνεται και ένας πρώτος σχεδιασμός για την πορεία του ΠΑΣΟΚ από εδώ και πέρα και κυρίως για το πώς το κόμμα θα μπορέσει να «υποδεχθεί» στελέχη του τα οποία είχαν αποχωρήσει ή αδρανοποιηθεί και θέλουν να επανενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια η κ. Γεννηματά ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τις πρώτες εξορμήσεις της στην περιφέρεια, με πρώτο σταθμό τον Θεσσαλικό Κάμπο και στη συνέχεια περιόδευσε στην Κοζάνη. Σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι η επιλογή της Λάρισας ως πρώτου σταθμού των επισκέψεών της έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Όπως τόνισε, «το ΠΑΣΟΚ έχει μια ιστορική και ισχυρή σχέση με την περιφέρεια και το αγροτικό κίνημα. Έδωσε ζωή στην ξεχασμένη Ελλάδα με μικρές και μεγάλες υποδομές, με ένα αξιόπιστο σύστημα υγείας για πολλά χρόνια, που κράτησε τους ανθρώπους στον τόπο τους και έδωσε αξιοπρέπεια και στήριξη στον έλληνα αγρότη και στην ελληνίδα αγρότισσα».


Σχολιάστε εδώ