Επί του πιεστηρίου

Είπαμε να του τα ψάλουμε γιατί παραέκανε τον… τρελό και αντιμετώπιζε τους παρακαθήμενούς του στα Eurogroup σαν να τους έλεγε: «Τι κάθομαι και συζητάω μαζί σας; Θέλω πολλούς από εσάς». Και από κάποια στιγμή και μετά ο Γιάνης μας άρχισε να κάνει ζημιά στη χώρα μας. Άλλο, όμως, είναι να έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα και άλλο να τον στήνουν οι μέχρι να παραδώσει το υπουργείο Οικονομικών συνάδελφοί του στον τοίχο, με κάποιους να ζητούν μέχρι και την παραπομπή του για εσχάτη προδοσία! Από κει και πέρα, δεν παίρνω όρκο ότι έπαιξε παιγνίδια πάνω στην πλάτη της Ελλάδας μας. Και κάποιοι κέρδισαν πολλά δισεκατομμύρια.

***

«Να επανεύρει τας φρένας του το εκλογικό σώμα», έγραφε στο άρθρο του στην «Καθημερινή» ο κ. Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ.

Έτσι, για να ξέρει ο κόσμος που ψηφίζει ποια εκτίμηση του έχουν οι επώνυμοι και οι μεγαλόσχημοι καθηγητάδες. Αλλά το πόσο τους υπολήπτεται και τους παίρνει στα σοβαρά ο κόσμος το έδειξε στην κάλπη του δημοψηφίσματος. Περί της αξίας τους -πάντα, φυσικά, με τις λιγοστές εξαιρέσεις-, είχε μιλήσει το 1867 και ο Βίσμαρκ, καγκελάριος της Βόρειας Γερμανικής Συνομοσπονδίας, που είχε πει: «Τρεις καθηγητές και η πατρίς εχάθη»!

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ