ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Σύμφωνα με τα πλάνα που έχουν γίνει, η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο κ. Μεϊμαράκης θα προσπαθήσουν να «μετατρέψουν» σε… μειονέκτημα το πλεονέκτημα αυτό που έχει ο κ. Τσίπρας. Πώς θα γίνει αυτό; Θα επιχειρήσουν να ταυτίσουν την ηλικία με την… απειρία και θα αποδώσουν σ’ αυτήν τους κακούς (λανθασμένους) χειρισμούς του πρωθυπουργού στη διάρκεια των προηγούμενων έξι μηνών. Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης θα προβάλει ως ο… έμπειρος και ο «μπαρουτοκαπνισμένος» που μπορούν να εμπιστευτούν οι πολίτες.

Από το μηδέν -κυριολεκτικά- πρέπει να ξεκινήσει η ανασύνταξη και αναδιοργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η κατάσταση που βρήκε ο Β. Μεϊμαράκης ήταν στα όρια της πλήρους κατάρρευσης. Οι κομματικές οργανώσεις παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης, οι νομαρχιακές άλλες υπολειτουργούν και άλλες έχουν βάλει λουκέτο και ανοίγουν σε έκτακτες περιπτώσεις (εκλογές). Η κατάσταση ωστόσο δεν είναι καλύτερη και στα κεντρικά τους τελευταίους μήνες, ιδίως δε μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, αφού οι γραμματείες είχαν περιέλθει σε πλήρη αδράνεια. Είχε απομείνει να δουλεύει ένας μικρός αριθμός στελεχών πέριξ του Αντ. Σαμαρά, ενώ το κτίριο της Λ. Συγγρού, με τα αναρίθμητα μέχρι πρότινος άδεια γραφεία και τους σιωπηλούς διαδρόμους, παρέπεμπε σε… θρίλερ.

Και αφού ο κ. Μεϊμαράκης κάθισε για τα καλά στην καρέκλα του αρχηγού, θα αρχίσουν όπου να ‘ναι να καταφτάνουν (αν δεν έφτασαν ήδη…) στη Λ. Συγγρού διάφορα γνώριμα από το παρελθόν πρόσωπα. Όπως, π.χ., ο Ν. Καραχάλιος, ο οποίος είναι στενός πολιτικός φίλος του νέου αρχηγού και αναμένεται να αναλάβει περίοπτη θέση. Επί αρχηγίας Κ. Καραμανλή διατέλεσε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, αλλά απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες με το στίγμα του «αποτυχημένου». Ενώ, λίγα χρόνια αργότερα, το 2012, είχε αποπεμφθεί από γραμματέας του ΕΟΤ στη σκιά ενός σκανδάλου με υπεξαίρεση χρημάτων, πλαστογραφίες κ.ά. Πέραν αυτού ο κ. Καραχάλιος είχε γίνει πρωτοσέλιδο και για την… πρωτοβουλία του να πληρώσει (από τα ταμεία του ΕΟΤ) το αεροπορικό εισιτήριο σε γνωστή γυμνάστρια – μοντέλο για να έρθει από τη Ν. Υόρκη και να πάρει μέρος σε εκδήλωση στην Αθήνα. Μια θέση δίπλα στον κ. Μεϊμαράκη αναμένεται να καταλάβει ο -για χρόνια στενός συνεργάτης του- Γ. Χατζής, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Διάφοροι κακοήθεις έλεγαν εκείνη την εποχή ότι τα γραφεία στην οδό Λυκείου είχαν μετατραπεί σε παιδική χαρά και ότι τα στελέχη, αντί να επεξεργάζονται σχέδια και στρατηγικές, αντάλλασσαν -μεταξύ άλλων- και… συνταγές μαγειρικής.


Σχολιάστε εδώ