ΔΗΚΚΙ: Στάση πληρωμών τόκων και τοκοχρεολυσίων

Το ΔΗΚΚΙ παραμένει στη γραμμή «της απαλλαγής της χώρας από την ιμπεριαλιστική μέγγενη της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ» και δεν υποστέλλει τον αγώνα. «Η ξένη κατοχή και τα Μνημόνια δεν είναι η μοίρα αυτού του τόπου».

***

Δεν το βάζει κάτω…

…ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός. Όραμά του πάντα το Κέντρο, ο πολιτικός χώρος του Μέτρου. Και όπως τονίζει ως πρόεδρος της Ακηδεμόνευτης Δημοκρατίας, «στην κρίσιμη εποχή που διανύει ο τόπος (δεν έχουμε μόνο οικονομική κρίση αλλά και εθνική κρίση, η οποία ξεθωριάζει την εθνική μας ταυτότητα), είναι το Μέτρο αυτό που πρέπει να εκφράσει ο Κεντρώος Χώρος, ένα Πατριωτικό και Δημοκρατικό Κέντρο». Και καταλήγει ως εξής:

«Η Ακηδεμόνευτη Δημοκρατία κάνει έκκληση και πρόσκληση για τη δημιουργία Κεντρώου Σχήματος (Συμπαράταξης), ως φορέα του Μέτρου και της Ισορροπίας, ως μιας πολιτικής δύναμης Σύνεσης και Συναίνεσης, η οποία, με τον Λόγο της αλήθειας, αλλά και με πολύ κόπο και πόνο του λαού μας, θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο».

***

Επιτέλους…

Ύστερα από πέντε χρόνια, δρομολογείται τις επόμενες μέρες πλοίο που θα καλύπτει τη γραμμή Πάτρα – Κεφαλονιά – Ιθάκη. Η γραμμή αυτή ήταν η πρώτη που άρχισε να συνδέει το ιστορικό νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά τελευταία δεν καλυπτόταν από κανένα πλοίο γιατί δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον και οι όποιες προσφορές υπήρξαν δεν ήταν σοβαρές. Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με τεράστια πλειοψηφία, ενέκρινε τη δρομολόγηση του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός», της Ionian Ferries, στη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, στην οποία ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης κίνησε γη και ουρανό για να αποτρέψει την εκ νέου ενεργοποίηση της γραμμής.

Σύμφωνα με την απόφαση, το νέο πλοίο θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια στη γραμμή μέχρι 31 Οκτωβρίου, οπότε θα επανεκτιμηθεί η αναγκαιότητά του και θα επεκταθεί η δρομολόγησή του για όλο τον χρόνο αλλά σε συγκεκριμένες ημέρες, π.χ. τρεις φορές εβδομαδιαίως.


Σχολιάστε εδώ