Δεν είναι λαμόγιο ο Βαρουφάκης

Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι όχι μόνο γνώριζε τις κινήσεις του κ. Βαρουφάκη, αλλά και ότι ήταν ο ίδιος που είχε δώσει την εντολή να συγκροτηθεί ειδική ομάδα που θα εκπονούσε ένα σχέδιο άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. «Θα ήμουν πολιτικά αφελής αν δεν το έκανα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν για να προστατευτεί η χώρα από τους δανειστές και όχι για να βγούμε από το ευρώ.

Σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει κάνει λάθη, αλλά δεν είναι «λαμόγιο», δεν έβγαλε τα λεφτά του έξω όπως έκαναν άλλοι υπουργοί Οικονομικών και δεν είχε σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια. Αντικρούοντας όσα λέγονται ότι οι παρασκηνιακές αυτές διεργασίες του πρώην υπουργού Οικονομικών είχαν στόχο την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αν ήταν αυτός ο στόχος τους, γιατί δεν το έκαναν πράξη μετά το 62% του «Όχι» στο δημοψήφισμα.

Για τον θόρυβο που έχει προκληθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή προσπάθεια να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία και η προσπάθεια της κυβέρνησης επί πέντε μήνες να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. «Μετά την ομολογία του πρωθυπουργού ότι όχι μόνο γνώριζε, αλλά είχε δώσει και εντολή για το plan B, ανησυχούμε ακόμη περισσότερο», ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ