ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φέσωσαν την Αγροτική

Πρόκειται για 1.300 περιπτώσεις όπου σύμφωνα με τον έλεγχο που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος οι δανειολήπτες ουδέποτε αποπλήρωσαν τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα το ύψος της ζημίας για την τράπεζα να υπολογίζεται στα 5 δισ. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό για την καταπολέμηση της διαφθοράς Π. Νικολούδη, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μόνο την «κορυφή του παγόβουνου» καθώς η έρευνα που έγινε αφορούσε δείγμα μόνο του συνολικού αριθμού των χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ καθώς μέχρι το τέλος του 2011 τα δάνειά τους από την Αγροτική Τράπεζα ανέρχονταν σε 200 εκατ. ευρώ. Δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν ποτέ. Στα ηγετικά κλιμάκια και των δύο κομμάτων κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Παραπέμπονται

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η έρευνα που διεξάγει Εισαγγελέας σχετικά με τα δάνεια που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ από την Αγροτική Τράπεζα, τα οποία ξεπερνούν συνολικά τα 150.000.000 ευρώ, ως προς τον τρόπο με τον οποίο τα πήρε, αν κάλυπτε τις ισχύουσες προϋποθέσεις, καθώς και αν τα δάνεια αυτά εξυπηρετούνται, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων του ΠΑΣΟΚ.

Ανάλογες ανακρίσεις γίνονται και για τα δάνεια που έχει πάρει η ΝΔ, το σύνολο των οποίων πλησιάζει τα 120.000.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συσκέψεις υπό τον κ. Σαμαρά, που είχαν γίνει στη Λ. Συγγρού λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, είχαν εκφραστεί φόβοι για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει το ζήτημα των δανείων προκειμένου να τους πλήξει πολιτικά. Τώρα ο κίνδυνος είναι εκτός από πολιτικά να πληγούν και ποινικά. Στα δάνεια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ αλλά και στον τρόπο που χρησιμοποίησαν την Αγροτική Τράπεζα προκειμένου να προωθήσουν τα κομματικά τους σχέδια αναφερόταν προφανώς ο κ. Νικολούδης, μιλώντας για ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης την επίμαχη περίοδο (2000-2012). «Η Αγροτική Τράπεζα δεν είναι απλά μια τράπεζα που χρεοκόπησε», υπογράμμισε, «αλλά χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά καιρούς κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων».


Σχολιάστε εδώ