Κάλλιο γαϊδουρόδενε

***

Λένε την αλήθεια;

Για να μη λέει ο καθείς το κοντό και το μακρύ του! Υπάρχουν επίσημα στοιχεία από την κυβέρνηση, διά των αρμοδίων υπουργείων, για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών προς τις ΔΕΚΟ ή η καθεμιά διοίκηση επικαλείται τους κεφαλαιακούς ελέγχους ως άλλοθι προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όπως την εκτόξευσή τους σε δυσθεώρητα ύψη, την επιβολή υψηλών τόκων υπερημερίας και τη χρήση εισπρακτικών εταιρειών;

*Καλώς ή κακώς, δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους εκκαθαριστές, τους δικηγόρους, τους οικονομικούς συμβούλους, τους εισηγητές, τις διευθύνσεις διαχείρισης, τα τμήματα assets και γενικά σε όλους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της δήθεν ενεργούς διαχείρισης των «κόκκινων δανείων»! Η επιλογή των περιουσιακών στοιχείων πρωτίστως και ο τρόπος τιμολόγησης των επισφαλειών δευτερευόντως είναι που μας προβληματίζουν στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος μέσω της σύστασης ενός ενδιάμεσου φορέα.

*Πόσες φορές κατά την τελευταία εξαετία έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών θέματα που άπτονται των συμβάσεων παραχώρησης; Και το ρωτάμε γιατί οι πολιτικοί είθισται να αποφεύγουν να κοντραριστούν με τους μεγαλοκατασκευαστές που εμπλέκονται στα media.

Καλό δικηγόρο βρήκαν…

Quiz: Σε ποια από τις εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις χρηματιστηριακής απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, ο εισαγγελέας της έδρας δήλωσε ότι αν και ήταν πεπεισμένος για την ενοχή των κατηγορουμένων, εντούτοις αναγκάστηκε να προτείνει την αθώωσή τους λόγω αδυναμίας της πολιτικής αγωγής να εμφανίσει στοιχεία;

Quiz: Ποιος σύμβουλος επενδύσεων κατηγορείται ότι προσπάθησε να μεταβιβάσει σε τρίτο πρόσωπο πακέτο 798.313 μετοχών πρώην εισηγμένης εταιρείας, που είχε μετονομαστεί, αντί του χρηματικού ποσού των 400.000 ευρώ, χωρίς να είναι ο νόμιμος κάτοχός του;

Ο παράς πάνω απ’ όλα…

Στο επιχειρείν δεν υπάρχουν φιλίες! Το ότι η COSCO ενισχύει τη θέση της στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι η Κίνα θέλει να στηρίξει τη χώρα μας, αλλά ότι οι επενδύσεις της είναι γεωπολιτικής σημασίας για την ίδια και η κερδοφορία τους δεδομένη.

*Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, είναι όμως έτσι ή ο χρόνος που μεσολαβεί λειτουργεί υπέρ του παραβάτη στα διοικητικά δικαστήρια;

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο 60.000 ευρώ στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για μη σύμφωνη με τα ΔΠΧΑ κατάρτιση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2011 (!).

*Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες! Με τα υπέρογκα δάνεια χαμηλής εξασφάλισης που έχει λάβει η ANEK Lines από τις ανακεφαλαιοποιημένες με τις εγγυήσεις των φορολογουμένων συστημικές τράπεζες, προκειμένου να εκτελεί -μεταξύ άλλων- δρομολόγια των επιδοτούμενων από το κράτος γραμμών, η διοίκησή της όφειλε να μην προκαλεί τη νοημοσύνη μας με τα περί εταιρικής συνέπειας, κοινωνικής ευαισθησίας και λοιπά φύκια με μεταξωτές κορδέλες, με τη διαφημιστική της καμπάνια των μόλις 22.000 εισιτηρίων σε προνομιακές τιμές.

*Αυτός ήταν ο στόχος, να αναμένουμε αγοραστές από Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία; Τι άλλο να υποθέσουμε λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις της βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρείας Euroins για την επικείμενη απόκτηση των ελληνικών δραστηριοτήτων της Credit Agricole με πολύ ευνοϊκούς όρους; Αλήθεια, τι είδους περιουσιακά στοιχεία εμπεριέχονται στη συμφωνία, τα οποία μάλιστα ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ;

Τα καλά να λέγονται!

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! Με τις υποδομές του υπερσύγχρονου μηχανογραφικού κέντρου που είχε δημιουργήσει η διοίκηση Μηλιάκου στην πρώην ΑΤΕbank και τα εξειδικευμένα στελέχη της πρώην Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής υπό τον κ. Παπανικολάου, δεν απορούμε που η Πειραιώς κατάφερε να ενοποιήσει με επιτυχία και σε χρόνο ρεκόρ τα συστήματα επτά τραπεζών, ήτοι Πανελλήνιας ΑΤΕbank, Ελληνικής, Κύπρου, CPB, Millenium και Γενικής.

*Να πώς λειτουργούν τα ευνομούμενα κράτη και οι ανεξάρτητες υπηρεσίες τους για την προστασία των καταναλωτών! Μετά την J. P. Morgan, που θα καταβάλει πρόστιμο 136 εκατ. δολαρίων για τις πρακτικές συλλογής οφειλών από πιστωτικές κάρτες, ήρθε η σειρά της Citibank να πληρώσει 700 εκατ. δολάρια σε πελάτες επειδή χρησιμοποίησε παράνομες πρακτικές διαφήμισης πλαστικού χρήματος.

Ποιοι είναι οι γαμπροί;

Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες! Γιατί τέτοια πρεμούρα από τον πρώην, πλέον, γενικό γραμματέα του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Τόλιο προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και πλειστηριασμού της Σέλμαν;

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι γαμπροί με τα αξιόπιστα business plan; Έλληνες και ξένοι του κλάδου ή επενδυτικά σχήματα με βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο ορίζοντα;

Τι έγινε το πρόστιμο;

* Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη! Αλήθεια, κυρίες και κύριοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σε ποια φάση βρίσκετε το πρόστιμο που επιβάλατε στην Καρφούρ Μαρινόπουλος, ύψους 12.512.848 ευρώ; Έχει εισπραχθεί στο σύνολό του ή μειώθηκε από την προσφυγή της θιγόμενης εταιρείας στη Δικαιοσύνη;

* Περί των ΣΙΔΕΝΟΡ και Viohalco SA ο λόγος! Το ότι μια ακόμη ιστορική ελληνική εισηγμένη αποχωρεί από το ΧΑ, και μάλιστα διά της απορρόφησής της από μια βαπτισμένη αλλοδαπή, δεν φαίνεται να πολυσυγκινεί κανέναν από τους θεσμικά αρμοδίους, που μάλλον έχουν καλύτερα πράγματα για να ασχοληθούν.

* Όπως όπως και όσο όσο, αρκεί να φύγει από πάνω της; Με δεύτερη εταιρική ανακοίνωση η Αγροτικός Οίκος Σπύρου ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό πως η πώληση της θυγατρικής Μ.Κ. Golden West Seed Ltd πραγματοποιήθηκε έναντι συμβολικού τιμήματος.

* Ποιος κοροϊδεύει ποιον σχετικά με την πορεία της εθνικής βιομηχανίας… του τουρισμού; Ο ΕΟΤ, που ενημερώνει πως οι αφίξεις εμφανίζουν σημαντική άνοδο, ή οι εμπλεκόμενοι με τον κλάδο φορείς, οι οποίοι τρομοκρατούν κάνοντας λόγο για πτώση των κρατήσεων;

***

Η γενική γραμματέας Εσόδων κ. Σαββαΐδου διευκρινίζει

Από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου πήραμε την παρακάτω επιστολή που απαντά σε δημοσίευμα της στήλης «Γράφει… ο ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΗΣ» στο φύλλο της 12ης Ιουλίου 2015.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Συγχέεται, προφανώς από παρανόηση, η αυθεντικοποίηση χρηστών των ηλεκτρονικών εφαρμογών του δημόσιου τομέα με καταγγελίες για τυχόν υποκλοπές στοιχείων από τις μερίδες φορολογουμένων – υπαλλήλων που τηρούνται στο taxis. Σας διευκρινίζουμε ότι η αυθεντικοποίηση χρηστών είναι μια υπηρεσία που χορηγήθηκε με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων (ΠΟΛ 1148/07-07-2015) με την οποία διευκολύνονται τόσο οι πολίτες που χρησιμοποιούν πολλές ηλεκτρονικές εφαρμογές του Δημοσίου (εφαρμογές διαφορετικών υπουργείων και οργανισμών) όσο και οι ίδιες οι υπηρεσίες όταν χρησιμοποιούν τις εφαρμογές αυτές. Με την υπηρεσία αυθεντικοποίησης χρηστών ο πολίτης μπορεί να εισέρχεται στα άλλα ηλεκτρονικά συστήματα του Δημοσίου, στα οποία είναι εγγεγραμμένος χρήστης, με τους κωδικούς που του έχουν χορηγηθεί για να εισέρχεται στη μερίδα του στο taxisnet.

Οι κωδικοί εισόδου στο taxisnet του χορηγούνται έπειτα από σχετική καταγεγραμμένη πιστοποίηση των στοιχείων του από τις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ.

Οι κωδικοί αυτοί είναι εντελώς προσωπικοί, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε μερίδα άλλου φορολογούμενου ή πολίτη, απλουστεύουν όμως τη διαδικασία, διευκολύνουν τον πολίτη και μειώνουν το κόστος εφαρμογής για τα άλλα συστήματα του Δημοσίου.

Ως εκ τούτου, ουδεμία σχέση έχει η υπηρεσία αυθεντικοποίησης χρηστών με τυχόν υποκλοπή στοιχείων από μερίδες φορολογουμένων από άλλα τρίτα πρόσωπα, ενέργεια η οποία, εφόσον διαπιστωθεί ότι διαπράχθηκε, είναι ποινικά και πειθαρχικά κολάσιμη.

Για τις λοιπές λεπτομέρειες της υπηρεσίας αυθεντικοποίησης χρηστών σας παραπέμπουμε στην εγκύκλιο ΠΟΛ 1148/07-07-2015, την οποία, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να τη δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας. Για την υπηρεσία αυτή είχε εκδοθεί από τη ΓΓΔΕ και δελτίο Τύπου στις 7-7-2015, στο οποίο αναφέρονται και τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης υπηρεσίας για τους πολίτες και τους φορείς του Δημοσίου.

Όσον αφορά όμως την ορθότητα του δημοσιεύματος της 12ης Ιουλίου 2015, παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας στο αμέσως επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας, δημοσιοποιώντας στην ίδια στήλη την επιστολή μας».


Σχολιάστε εδώ