Επί του πιεστηρίου

Στο πάρκο Ελευθερίας, εκεί, στο άντρο της χούντας, στα φοβερά κρατητήρια του ΕΑΤ – ΕΣΑ, όπου είναι τώρα τα γραφεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Βασανισθέντων, πήγε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος για να καταθέσει στεφάνι στην προτομή του αγωνιστή Σπύρου Μουστακλή, ταγματάρχη τότε, σε ένδειξη τιμής στους χιλιάδες πολίτες που αντιστάθηκαν στη χούντα και ταλαιπωρήθηκαν με εξορίες και φυλακίσεις. Κάπου εκεί, στα γραφεία του Συνδέσμου, ήταν και η γυναίκα του Σπ. Μουστακλή, η Χριστίνα, την οποία επισκέφθηκε για πολλή ώρα, κάθισε μαζί της και μίλησαν για πάρα πολλά.

***

Βγαίνει στο φως η Νέα Δημοκρατία. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μόνος εναντίον όλων των δελφίνων της Δεξιάς, τους πήρε το κόμμα μέσα από τα χέρια τους, που υποτίθεται ότι το ήλεγχαν. Και ανοίγει πανιά, ξεκολλώντας από τα βαρίδια που ήθελαν τη ΝΔ μικρή αλλά έντιμη. Στο χέρι του είναι να φέρει τα πάνω κάτω. Ευχές για καλή επιτυχία, πρόεδρε…

***

«Τι πανεπιστήμια θέλουμε επιτέλους;» διερωτάται ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του Συμβουλίου Καινοτομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας σε άρθρο του στην «Καθημερινή». Καλά, ο ίδιος δεν ξέρει τι πανεπιστήμια χρειαζόμαστε; Κι αν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου εργάζεται, δεν είναι αυτό που θέλουμε, τι έκανε και τι κάνει για να γίνει αυτό που θέλουμε; Και ποιος το εμποδίζει να γίνει; Δεν αρκεί να γράφει κανείς άρθρα, το θέμα είναι τι κάνει στην πράξη για να υπάρξει αυτό που πρέπει να γίνει.

***

Έγραψε ο Γιάννης Μαρίνος, από τους κορυφαίους οικονομικούς και πολιτικούς σχολιαστές, άρθρο στο «Βήμα» με τίτλο «Πληρώνουμε τώρα το κόστος της πρώτη φορά Αριστεράς». Να συμφωνήσουμε, αλλά, αγαπητέ δάσκαλε, τόσα χρόνια ποιανού το κόστος πληρώναμε; Η Αριστερά κυβέρνησε από το 1955 και μετά ή η Δεξιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, η ΝΔ του Μητσοτάκη, το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιωργάκης; Όλοι αυτοί, με το δικό του μερτικό ευθύνης ο καθένας, δεν έβαλαν την πέτρα στον λαιμό της ελληνικής οικονομίας; Αυτοί δεν έφεραν τα Μνημόνια, τα συσσίτια, το 1.500.000 ανέργους, τα πάνω από 400.000 λουκέτα και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού; Βεβαίως και έχει μεγάλη ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας γιατί δεν είχε σχέδιο για την επόμενη μέρα, από τη στιγμή που θα αναλάμβανε την κυβέρνηση, αλλά μην αθωώνετε όλους τους προηγούμενους, γιατί ξέρετε πολύ καλύτερα από κάθε άλλον τις τεράστιες ευθύνες τους για αυτά που τραβάει η Ελλάδα μας έξι χρόνια τώρα.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ