Δύσκολος ο δρόμος για τους ΑΝΕΛ

Με… συνοπτικές διαδικασίες όχι μόνο εγκατέλειψαν τις «κόκκινες γραμμές» που είχαν χαράξει προεκλογικά και αθέτησαν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει, αλλά έβαλαν την υπογραφή τους και σε ένα τρίτο Μνημόνιο. Επί της ουσίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απώλεσαν το βασικό συστατικό τους στο οποίο χρωστούν τη μέχρι τώρα πολιτική επιβίωσή τους, τον αντιμνημονιακό τους χαρακτήρα.

Από το 2012 μέχρι σήμερα ο κ. Καμμένος και τα στελέχη του κόμματος πορεύθηκαν αφενός καταγγέλλοντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για «εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας». Αφετέρου δεσμευόμενοι ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις απειλές των δανειστών και υποσχόμενοι ότι δεν θα μετατραπούν σε «γερμανοτσολιάδες» και «υπαλλήλους του Σόιμπλε».

Η υπογραφή του κ. Καμμένου στο τρίτο -και χειρότερο από τα δύο προηγούμενα- Μνημόνιο όχι μόνο ακυρώνει τη ρητορική τους, αλλά τους φέρνει και απολογίες.

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις ενισχύουν την ανησυχία των στελεχών. Στις εκλογές του Ιανουαρίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερέβησαν κατά πολύ λίγο το όριο (3%) εισόδου στο Κοινοβούλιο και ως εκ τούτου οι οποιεσδήποτε απώλειες στις επόμενες εκλογές μπορούν να είναι μοιραίες.


Σχολιάστε εδώ