Δύο μέτρα;

***

*Κύριε υπουργέ Επικρατείας, είναι γεγονός ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, της οποίας ήσασταν επικεφαλής επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και εξακολουθείτε να είστε επί ΣΥΡΙΖΑ, καθυστέρησε σημαντικά να παραπέμψει την υπόθεση των φερόμενων ως παρανόμως χορηγηθέντων και ουδέποτε επιστραφέντων δανείων της πρώην ΑΤΕbank στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα πολλές από τις εν λόγω πιστοδοτήσεις να είναι στα όρια της παραγραφής; Αλήθεια, κύριε Νικολούδη, η προσπάθεια του γραφείου Τύπου σας να κατευθύνει την έρευνα της Δικαιοσύνης προς τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες των αντίστοιχων περιόδων δεν θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη, αποδίδοντας μεν μικροκομματικά αλλά όχι ποινικά – αστικά οφέλη; Και κάτι ακόμα. Ποιες από τις ελεγκτικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους φορείς του κράτους ενεπλάκησαν στη διαδικασία σύνταξης του πορίσματος; Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά ΤτΕ, ΣΔΟΕ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης, Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Υπηρεσίες Οικονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών κ.λπ.;

*Το υψηλό κόστος ενέργειας αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα στην εγχώρια αγορά, δημιουργώντας προσκόμματα σε κάθε προσπάθεια ανάτασης της εθνικής οικονομίας! Για να δούμε αν ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης θα απαιτήσει από τον εποπτευόμενό του διοικητή της ΔΕΗ να επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις με τους μεγάλους καταναλωτές αναφορικά με την τιμή της κιλοβατώρας.

*Η έλευση της «τρόικας» θα δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα στην εικόνα των παραγωγικών υπουργών. Η νέα σύνθεσή της, και με τη ρουμανική επιτήρηση, θα προκαλέσει αντιδράσεις… Και αυτό διότι η εν λόγω κυρία… Δρακουλέσκου έχει αποδείξει στη θητεία της στην Κύπρο πως είναι ιδιαίτερα σκληρή και πως θα απαιτήσει αίμα. Ένα πρόβλημα που γεννάται είναι εάν οι υπουργοί θα δέχονται στους χώρους τους ή όχι την αντιπροσωπεία των δανειστών. Ακούστηκαν πολλές απόψεις, με επικρατούσα αυτή της τοποθέτησης όλων των στελεχών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου θα προσέρχονται οι υπουργοί για να δίνουν «εξετάσεις» και να απαντούν σε ερωτήματα.

*Μια ερώτηση, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε: Ο αντάρτης πρώην γενικός γραμματέας Οικονομίας Μάνος Μανουσάκης έχει παραιτηθεί και από τη δεύτερη θέση που κατέχει λόγω της πολιτικής του διαφωνίας με την κυβέρνηση; Εννοούμε αυτήν του αντιπροέδρου του ΟΤΕ. Γιατί καλή η αντίσταση, όμως οφείλει να είναι… ολοκληρωμένη. Όχι να παραιτούμαστε με λογική… ολίγον έγκυος.

*Τα «πάνω» του έχει πάρει ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ύστερα από μια μακρά περίοδο προσωπικής αμφισβήτησης λόγω των μέτρων που είχε αναλάβει να πάρει ως υπουργός Εργασίας, βγαίνει δυνατά επικοινωνιακά και επιτίθεται στους πρώην αντιμνημονιακούς που τώρα αναγκάστηκαν να φέρουν το τρίτο Μνημόνιο. Δεν είναι βέβαιο ότι αυτές οι τοποθετήσεις κάνουν καλό στη ΝΔ, όμως ο βουλευτής Κυκλάδων ενισχύει την εικόνα του.

*Quiz: Απάτη από κοινού ή πράγματι ο ακτοπλόος χρωστά τα χρήματα αυτά στον επαγγελματία μεσάζοντα; Στους πιστωτές τους πάντως έχουν μοιράσει φωτοτυπίες ιδιωτικών συμφωνητικών και επιταγών που παραπέμπουν σε αυτά, βάσει των οποίων ο ένας έχει να εισπράξει από τον άλλο ποσό πέριξ των 600.000 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ