ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

***

Πώς ακριβώς το λέει ο ποιητής; «Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει». Ως εκ τούτου, πιθανολογώ ότι στην περίπτωση του Αντ. Σαμαρά θα έχει προ πολλού πεθάνει από τα… γέλια! Ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο κάνει σχέδια -και δη μεγαλεπήβολα-, αλλά είναι βέβαιος ότι θα πραγματοποιηθούν κιόλας. Σχέδιο α’: Να ηγηθεί μιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής (οικουμενικής, εθνικού σκοπού ή κάτι σχετικό). Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ότι μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση με τη συνεργασία τριών ή και περισσοτέρων κομμάτων, όπου πρωθυπουργός δεν θα είναι ο Αλ. Τσίπρας, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο. Θεωρεί δε ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είναι εκείνος που θα τεθεί επικεφαλής. Ως μια… μικρή αναγνώριση -υποθέτει- του «έργου» που επιτέλεσε ως πρωθυπουργός την τριετία 2012-2014. «Πού θα βρουν καλύτερο;», διατείνονται (σοβαρά) στενοί του συνεργάτες.

***

«Πόλεμο» εναντίον του Β. Μεϊμαράκη σε όλα τα επίπεδα έχουν κηρύξει οι «άνθρωποι του Σαμαρά». Με διαδοχικές αναρτήσεις του στα social media (κοινωνικά δίκτυα), στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου επιδίδεται σε ειρωνικά σχόλια για τις πολιτικές απόψεις του κ. Μεϊμαράκη αλλά και σε λοιδορίες για τις θέσεις του σχετικά με τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου αρχηγού της παράταξης, σε συνδυασμό με τα γεγονότα του 2009. Επίσης, ο ιστότοπος antinews.gr εξαπολύει μύδρους κατά του κ. Μεϊμαράκη διατυπώνοντας σκληρούς χαρακτηρισμούς και βαρύτατες κατηγορίες, χωρίς να λείπουν οι πάσης φύσεως υπαινιγμοί. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος απηχεί διαχρονικά τις απόψεις του κ. Σαμαρά και αρθρογραφούν σ’ αυτόν, εμφανώς και αφανώς, πολιτικοί φίλοι του αλλά και σύμβουλοι και συνεργάτες του.

***

Αν το δούμε και αυτό… Πληροφορίες λένε ότι η -λόγω Σαμαρά- συμπόρευση του Κυρ. Μητσοτάκη με τους Μ. Βορίδη και Άδ. Γεωργιάδη τείνει να εξελιχθεί σε κάτι πιο μόνιμο και ουσιαστικό. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει; Στελέχη που γνωρίζουν λεπτομέρειες από το παρασκήνιο εκτιμούν ότι οι τρεις τους βρίσκονται στα πρόθυρα, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, μιας συμφωνίας για την επόμενη ημέρα στην παράταξη, εννοώντας ότι θα στηριχθεί ένας εκ των Κυρ. Μητσοτάκη και Μ. Βορίδη στη διεκδίκηση της αρχηγίας. Τώρα, πώς γίνεται ένας «ούλτρα» φιλελεύθερος να συμπράττει με δύο λαϊκιστές και ακραίους δεξιούς; Ο Κυριάκος θέλει πάση θυσία να κατέβει για αρχηγός και στην προσπάθειά του αυτή είναι ικανός να συνεργαστεί ακόμη και με… τον διάβολο, όπως χαρακτηριστικά λένε γαλάζιοι βουλευτές.


Σχολιάστε εδώ