«ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»…

Η ομάδα αυτή, όπως φαίνεται από τις πληροφορίες, απαρτίζεται από τρία άτομα, που προέρχονται από το Τμήμα Διοίκησης, το τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης και το Τμήμα Οργάνωσης, Μεθοδολογίας και Διεθνών Σχέσεων.

Ο κ. Γεωργίου, με τη συνεργασία της παραπάνω ομάδας, έχει επιβάλει έναν «διαρκή εργασιακό πόλεμο» στην ΕΛΣΤΑΤ (όπως καταγγέλλει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος), συνεπικουρούμενος και από άλλα διευθυντικά στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ (στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους).

Μια μικρή μόνο γεύση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα αυτή δίνει το ότι το διάστημα της πενταετούς θητείας του κ. Γεωργίου οι κλήσεις σε αναφορά και στη συνέχεια οι πειθαρχικές διώξεις στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, για «ασήμαντες» έως «γελοίες» αφορμές, είναι… καθημερινότητα. Αποδέκτης είναι το σύνολο σχεδόν των στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ. Στόχος είναι η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και υποταγής στις διαθέσεις και στις αποφάσεις του διοικητή της, ενώ ειδικά σε συγκεκριμένα στελέχη σε θέσεις διευθυντών ή προϊσταμένων επιπρόσθετος στόχος είναι η απομάκρυνση από τη θέση τους σε επόμενη αξιολόγηση.

Αυτά για σήμερα. Η συνέχεια την άλλη Κυριακή.


Σχολιάστε εδώ