Αποφασισμένος ο πρωθυπουργός για μεγάλες ανατροπές και ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός, λόγω της περίπλοκης νέας διαπραγμάτευσης για την τριετή συμφωνία αλλά και λόγω του ότι δεν επιθυμεί εν θερμώ αντιδράσεις για το εσωκομματικό, μεταφέρει ουσιαστικά το «μπρα ντε φερ» με τους διαφωνούντες για τον Σεπτέμβριο, ενώ προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και να μεταπείσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό στελεχών και βουλευτών να συνταχθούν μαζί του. Ο κ. Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος για μεγάλες ρήξεις και ανατροπές στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να του δώσει ένα σύγχρονο πολιτικοϊδεολογικό στίγμα και ταυτόχρονα να ενισχύσει το προφίλ της κυβερνησιμότητας του κόμματος. Αυτό στο οποίο ποντάρει ο κ. Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες του, πέραν του «ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία και σε ευρύτερες δυνάμεις», είναι το ίδιο το όνομα και το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εξακολουθεί να εμπιστεύεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν συνεργάτες του, ο κ. Τσίπρας με το δημοψήφισμα τράβηξε μια σαφή και διακριτή γραμμή ανάμεσα στον ίδιο και το παλαιό πολιτικό προσωπικό και πλέον, παρά τη στροφή του στον ρεαλισμό, φαίνεται ως η μοναδική πολιτική προσωπικότητα που μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη περίσταση. Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι τον θεωρούν ως τον πλέον σοβαρό και αξιόπιστο συνομιλητή στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μεθοδική προσπάθεια για ομογενοποιηθούν διάφορες κομματικές τάσεις οι οποίες στο παρελθόν είχαν στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα στην ανάδειξή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια τέτοια συγκροτημένη τάση είναι η λεγόμενη «53» με τους Ευκλ. Τσακαλώτο, Τ. Κορωνάκη, Τ. Χριστοδουλοπούλου, Ρ. Σβίγγου, κ.ά., αν και ορισμένα στελέχη της κίνησης αυτής έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Αριστερή Πλατφόρμα, όπως οι Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοΐλης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Θωμάς Κώτσιας κ.ά.


Σχολιάστε εδώ