Ήταν στραβό το κλήμα…

***

Επέλαση…

Όχι με τα σπαθιά, αλλά με τα λεφτά θα γίνει η οικονομική υποδούλωση της χώρας μας από την Τουρκία. Και αν αυτό ήταν μια τρομακτική προοπτική πριν από 10-20 χρόνια, τώρα είναι πραγματικότητα…

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet», ο τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί θεωρεί πως η σημερινή καταστροφική συγκυρία στην ελληνική οικονομία έχει «δημιουργήσει άριστες προϋποθέσεις για μια μεγάλη οικονομική εισβολή της Τουρκίας σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας με την προσδοκία μεγάλης κερδοφορίας».

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε πως οι τομείς που… προσφέρονται στους Τούρκους για μεγάλες επενδύσεις είναι «η γεωργία, η βιομηχανία, ο τουρισμός, οι κατασκευές και οι μεταφορές».

Μάλιστα, τόνισε ότι οι πρώτες επαφές με οικονομικούς παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης άνοιξαν το πεδίο για τις τουρκικές επενδύσεις σε πολλαπλά επίπεδα καθώς και σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

***

Πέθανε νωρίς…

Ο κουρδικής καταγωγής και καπιταλιστής Τουργκούτ Οζάλ είχε πει ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα για να κατακτήσει τα ελληνικά νησιά (τα γκρίζα, κατά τουρκικής πολιτικής) γιατί μια μέρα αυτά θα έρθουν από μόνα τους στην τουρκική αγκαλιά»…

Η… στρυχνίνη δεν τον άφησε να δει πόσο δίκιο είχε…

***

Ποιηματάκι…

Όταν πριν από λίγες μέρες ο «συντοπίτης μας» Μουεζίνογλου ήρθε στην Κομοτηνή με αφορμή το μπαϊράμ και αιτία τη γνωστή και εντεταλμένη του αποστολή, δεν μπορούσε να μην επισκεφθεί και τον παράνομο και με οικονομικές ατασθαλίες Σύλλογο Τουρκικής Νεολαίας στην Κομοτηνή. Με το «καλημέρα σας», ο τούρκος υπουργός Υγείας είπε στο κοινό του:

«Εδώ υπάρχει μια τουρκική, εθνική και μουσουλμανική στις αξίες της κοινότητα, που δίνει έναν αγώνα για αυτές τις αξίες, αγώνας που είναι ταυτόχρονα αγώνας για ανθρώπινα δικαιώματα.

Από το 1928 και εντεύθεν υπάρχει εδώ ένας φορέας που δίνει αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Είναι γνωστό τι είδους ανθρώπινα δικαιώματα είναι. Τα βλέπει όλος ο κόσμος μ’ αυτά που κάνει ο Ερντογάν.

Όποιον μιλάει εναντίον του τον κλείνει στη φυλακή.


Σχολιάστε εδώ