Έμεινε στο ράφι η Ντόρα

Η αποστροφή αυτή της Ντ. Μπακογιάννη αντανακλά την έντονη δυσφορία, για την ακρίβεια την οργή της, για τη συμπεριφορά και την αντιμετώπιση που έχει από τον Β. Μεϊμαράκη και που αποτελεί… συνέχεια αυτής του προκατόχου του Αντ. Σαμαρά. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες της η κ. Μπακογιάννη ισχυρίζεται ότι τα προηγούμενα -τρία τουλάχιστον- χρόνια αντιμετωπίσθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με απαξιωτικό, υποτιμητικό τρόπο. Είχε τεθεί στο περιθώριο και ουδέποτε κλήθηκε να προσφέρει, είτε στην κυβέρνηση είτε στο κόμμα, προσθέτει δε ότι αυτό συνεχίζεται και μετά την αποχώρηση του κ. Σαμαρά από την ηγεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προ ημερών είχε επικοινωνία (συνάντηση) με τον κ. Μεϊμαράκη, από την οποία αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση. Ο λόγος; Η αρνητική απάντηση του τελευταίου σε όλα τα… αιτήματά της. Αρχικά του ζήτησε να τη συμπεριλάβει στο διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο, κάτι τέτοιο θα της έδινε τη δυνατότητα να μετέχει στη λήψη των αποφάσεων, ενώ θα πρόσθετε βαρύτητα και στις δημόσιες παρεμβάσεις της.

Ο κ. Μεϊμαράκης της επισήμανε ότι αυτό δεν ήταν ούτε δόκιμο αλλά ούτε και εφικτό. Τα μέλη που «προστέθηκαν» κατέχουν κομματικές θέσεις (επικεφαλής γραμματειών κ.ά.) και άρα υπήρχε μια σαφής δικαιολογία. «Αν βάλω εσένα στο Πολιτικό Συμβούλιο, με ποιο επιχείρημα θα αφήσω απ’ έξω τον Δένδια ή τον Χατζηδάκη;», φέρεται να της είπε. Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη ζήτησε να είναι εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση της περασμένης Τετάρτης στη Βουλή. Η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη ήταν ότι είχε επιλεγεί ο κ. Δένδιας επειδή ήταν πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το νομοσχέδιο αφορούσε κυρίως αυτούς τους δύο τομείς και δεν υπήρχαν περιθώρια για την ίδια. Εύλογο είναι ύστερα από όλα αυτά η πρώην υπουργός να εκφράζει την έντονη δυσφορία της.


Σχολιάστε εδώ