Υπό Επιτροπεία;

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις υπήρξε παρέμβαση του Σαμαρά προκειμένου να… «διορθωθεί» η τακτική του κόμματος. Στο εύλογο ερώτημα γιατί ο κ. Μεϊμαράκης είναι τόσο ανεκτικός και υποχωρητικός έναντι του προκατόχου του, οι εκτιμήσεις των στελεχών της παράταξης ποικίλλουν: Ορισμένοι θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό του ανταποδίδει τη χάρη που του έκανε να τον ορίσει μεταβατικό πρόεδρο, που αποτελούσε διακαή πόθο του Μεϊμαράκη εδώ και μια πενταετία. Όλα, πάντως, δείχνουν ότι θα έχει και τη στήριξη του Σαμαρά στη διεκδίκηση της αρχηγίας.

* Το γαρ πολύ της θλίψεως… Βουλευτές και στελέχη που κινούνται στον στενό πυρήνα των Σαμαρικών δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη νέα εποχή. Αρνούνται να αποδεχθούν ότι δεν παίζουν πλέον σημαίνοντα ρόλο και πως σταδιακά θα μειώνεται η επιρροή τους στην παράταξη. Σε τέτοιο βαθμό, δε, που ορισμένοι εξ αυτών διαρρέουν ότι ο Σαμαράς έχει μετανιώσει που παραιτήθηκε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Και άλλοι -σε πολύ… χειρότερη κατάσταση- στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας! Ελπίζω ότι όλα αυτά λέγονται εν αγνοία του Σαμαρά, καθότι, ως γνωστόν, η Ιστορία συνήθως επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

* Πρόταση για συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έκανε η ΕΡΤ. Η πρώτη αντίδραση είναι θετική και δεν αποκλείεται ο πρόεδρος της ΝΔ να μιλήσει αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη και στους Πάνο Χαρίτο και Αντώνη Αλαφογιώργο.


Σχολιάστε εδώ