Το κόμμα θέλει να πάρει ο Λαφαζάνης, έλεγαν υπουργοί του Μαξίμου!

Ο πρωθυπουργός, όμως, δεν ήταν διατεθειμένος για παζάρια και προχώρησε, διαμηνύοντάς τους ότι «πρωθυπουργός των 2/3 δεν μένω». Και δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους.

Από το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή, όπου πήγαινες, στο καφενείο, στο εντευκτήριο ή στο περιστύλιο, το ίδιο άκουγες στα πηγαδάκια, ότι 30 με 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζαν «Όχι». Όπως και συνέβη τα μεσάνυχτα στην ψηφοφορία, όπου οι κυβερνητικές απώλειες έφθασαν τις 39!

Όταν ρωτούσες στο περιβάλλον του Μαξίμου πού το πάει ο Λαφαζάνης, η απάντηση από χείλη υπουργού ήταν ότι «θέλει να οδηγήσει σε συνέδριο για να πάρει το κόμμα». Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν το έχει καταφέρει.

Όπως λέμε και παραπάνω, δεν περίμενε τέτοια ανυποχώρητη στάση από τον Τσίπρα. Απειλούσαν, δε, με δηλώσεις τους: «Εμείς ελέγχουμε το κόμμα, την ΚΕ, όλες τις κλαδικές, όπως στην Υγεία, τις Νομαρχιακές, ας έρθει λοιπόν εδώ να λογαριαστούμε, να βάλουμε κάλπη». Διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι είναι εναντίον της διάσπασης, που τη βίωσαν με τη διάσπαση του ΚΚΕ, την οποία πλήρωσε ακριβά η Αριστερά. Μόνο που ούτε αυτοί ήταν διατεθειμένοι για υποχώρηση.

Το αποτέλεσμα, δεδομένο. Χωρίζουν οριστικά και είναι βέβαιο ποιος θα γυρίσει στο 3% – 4%.


Σχολιάστε εδώ