Πάτε, κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε, να διαλύσετε και τον ΣΥΡΙΖΑ και να υποτάξετε τον Τσίπρα

Στο μυαλό σας ξαναγυρίζουν Άουσβιτς και Νταχάου. Και τούτη τη φορά έχετε γίνει πιο σκληροί, πιο ωμοί. Με το λούστρο μεν του καθωσπρεπισμού, αλλά με το ίδιο σκεπτικό: Αυστηρή πειθαρχία. Με βήμα χήνας η ζωή των λαών. Κι αν επιχειρήσει κάποιος να βγει έξω από τη γραμμή, τον περιμένει το δολοφονικό αέριο, τούτη τη φορά περιτυλιγμένο με ευρώ, που αποδεικνύεται πιο αποτελεσματικό…

Δεν πρόλαβε να μπει στο Μαξίμου ο εντολοδόχος του ελληνικού λαού και αμέσως άρχισε το μαρτύριο… Κοντά έξι μήνες τώρα, δεν αφήσατε να υπάρξει μια συμφωνία στοιχειωδώς ανθρώπινη. Τη μια κάτι σας βρωμούσε, την άλλη έλειπε κάποιο στίγμα, μετά δεν άρεσαν στον Σόιμπλε τα μούτρα του Βαρουφάκη, την άλλη μέρα είχε πρόβλημα ο Ντάισελμπλουμ με τον Γιάνη, το απόγευμα… μούλωνε ο φίλος μας ο Γιούνκερ με τον Αλέξη γιατί δεν ήθελε να βάλει τη γραβάτα που πήγαινε να του φορέσει. Έτσι, μας φέρατε στο παραπέντε, με τον Τσίπρα αποκαμωμένο και με όλους τους Έλληνες, ευκατάστατους και πεινασμένους, να τους έχει βγει η ψυχή – όπως ο αντάρτης που δεν αντέχει άλλο τα βασανιστήρια και λέει στον βασανιστή του «δώσε μου να υπογράψω ό,τι θέλεις»…

Ούτε κόμμα δεν έχουμε βάλει παραπάνω στην περιγραφή αυτών που ζούμε από την προπερασμένη Παρασκευή που η Βουλή άρχισε να υλοποιεί τελεσίγραφα για τη… ζωή μας! Τα οποία είναι ντροπή για κάθε δημοκρατική χώρα. Με όρους που διασφαλίζουν ότι θα βρισκόμαστε για πολλά χρόνια ακόμη στο Άουσβιτς και στο Νταχάου. Μέχρι να γίνουν όλοι πειθαρχημένα ανθρωπάκια, που δεν θα βγαίνουν από τη γραμμή είτε γαλάζια είναι είτε πράσινα ή ροζ ή όποιο άλλο χρώμα φοράνε. Στο ίδιο κάδρο και ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας. Τόλμησε να αυθαδιάσει. Να χαλάσει τη σιωπή του νεκροταφείου. Να κάνει τον λαό να πιστέψει ότι είναι κυρίαρχος και μπορεί να επιλέγει αυτόν που θεωρεί ότι θα υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της πατρίδας του, τα δικά του και των παιδιών του.

Αποδείχθηκε λάθος μεγάλο. Τέτοια λάθη ο νεκροθάφτης της ΕΕ δεν τα επιτρέπει.

Και αρχίζει η τιμωρία. Με στόχο τον… σωφρονισμό και τελική κατάληξη την παράδοση. Υποχρεώνοντάς τον αρχικά να δεχθεί μέτρα και όρους που θα φέρουν απέναντι ακόμη και τους οπαδούς του και θα τους κάνουν να τον αμφισβητήσουν. Ό,τι ακριβώς συνέβη με όλους τους προηγούμενους. Όταν πρωτοανέλαβαν πήγαν να κάνουν τα δικά τους, αυτά που είχαν υποσχεθεί από τα μπαλκόνια στους πολίτες. Και όχι μόνο μπήκαν εντός γραμμής, αλλά μόλις τα αφεντικά είδαν ότι δεν περνούσε άλλο στον λαό η μπογιά τους (Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος) και ερχόταν ένας νέος με αριστερή ταυτότητα, τους αποστράτευσαν.

Στην αρχή τον αγκάλιασαν. Τα χαμόγελα δεν κοστίζουν. Έκαναν χαρές στον νέο μέχρι να μπει στο κλαμπ. Κι όταν άρχισαν να κτυπούν τα τύμπανα, όταν έκλεινε η μια πόρτα μετά την άλλη, δεν του άφησαν άλλη διέξοδο από το να υπογράψει ό,τι του ζητούσαν. Αλλιώς, η κόλαση… Εκεί οδηγούν, όμως, και τα μέτρα της συμφωνίας. Όχι στον παράδεισο, όπως νομίζουν κάποιοι, που επιμένουν πως πρέπει να κάνουμε ό,τι διατάζουν οι απέξω, οι εταίροι μας.

Τα κέρδη, μόνα ζυγά, δικά τους.

Με δόλωμα τα λεφτά, που τα παίρνουν πίσω διπλά, έζεψαν τρία κόμματα – ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ. Μπήκαν στο ράφι Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Βενιζέλος. Στην παρέα κόλλησε και ο Θεοδωράκης με το Ποτάμι του. Και τώρα ήρθε η σειρά του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματος της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ. Και μέσα είναι κι ο Καμμένος με τους ΑΝΕΛ. Ήδη η ψηφοφορία τόσο του περασμένου Σαββάτου όσο και της Τετάρτης για τη συμφωνία είχε αποτέλεσμα να μην ψηφίσουν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπαση κτυπάει την πόρτα, οι πολιτικές μετοχές του Τσίπρα κλυδωνίζονται και ο κόσμος διαμαρτύρεται ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μέτρα ελάφρυνσης και αποδέχθηκε ακόμα πιο σκληρά. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα, με επόμενο βήμα την ανατροπή του ίδιου και της κυβέρνησής του. Αυτό είναι ολοφάνερο και ας φροντίσουν τα στελέχη του να μη δώσουν με τις επιλογές τους σε κανέναν το δικαίωμα να πει ότι παίζουν το παιγνίδι είτε των έξω είτε κάποιων μέσα.

Όλες οι παραπάνω σκέψεις δεν μπήκαν στο χαρτί για να στηρίξουν τη σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στόχος τους είναι ένας και μόνο: Να δείξουν ότι η στρατηγική των Γερμανών και των υποταγμένων σε αυτούς χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύει σε μια Ελλάδα που θα εκτελεί τις εντολές του Βερολίνου. Θέλουν να διαγράψουν τη λέξη «όχι» από το λεξιλόγιό τους τα κόμματα του… ευρωπαϊκού τόξου, η κάθε κυβέρνηση και ο κάθε πρωθυπουργός.

Πιστεύω ακράδαντα ότι έξι χρόνια μετά τον Οκτώβρη του 2009, που δεχθήκαμε να μας βάλουν αλυσίδες, οι οποίες γίνονται όλο και πιο ασήκωτες, οι αυταπάτες τελειώνουν. Το μήνυμα που βγαίνει είναι ένα και μόνο, το ίδιο για όλους τους Έλληνες, όπου κι αν ανήκει πολιτικά ο καθένας:

Θέλουν μια Ελλάδα υποταγμένη, που θα εκτελεί τις διαταγές της Γερμανίας χωρίς άλλη κουβέντα. Με τα κόμματα να κινούνται στις ράγες των Μνημονίων.

Σκύβουμε το κεφάλι; Αντέχουμε αυτήν τη νέα θύελλα φτώχειας;

Θα δεχθούμε να επιλέγονται απέξω οι κυβερνήσεις μας και οι πρωθυπουργοί μας;

Είναι η ώρα όλα τα κόμματα ενωμένα και όλος ο ελληνικός λαός να δώσουν μία και μόνη απάντηση:

– Αφεντικά δεν δεχόμαστε.


Σχολιάστε εδώ