Πάλι Βέλγοι στον δρόμο του…

Βέβαια, κάθε κλήρωση κρίνεται καλή ή όχι μέσα στο γήπεδο, αφού και πέρυσι η Σταντάρ Λιέγης, επίσης ομάδα του Βελγίου, φάνταζε ως ιδανική αντίπαλος, αλλά στη Λεωφόρο είχαμε… κηδεία.

Η πρόσφατη εικόνα στο φιλικό των δύο ομάδων (2-1 οι Βέλγοι) έδειξε πως η Μπριζ είναι πιο έτοιμη και πιο «φρέσκια», ούσα φυσικά πιο μπροστά στην προετοιμασία. Άλλο τα φιλικά και άλλο τα επίσημα όμως και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιαστεί διαφορετικός, ελπίζοντας να σπάσει την κακή παράδοση.

Οι Βέλγοι πραγματοποίησαν μια αξιέπαινη πορεία στην Ευρώπη την περσινή σεζόν φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Europa League, όπου αποκλείστηκαν από την Ντνίπρο.

Βλέποντας τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, μπορεί να πει κανείς πως η βελγική ομάδα είναι ο κακός δαίμονας για το «τριφύλλι». Το πρώτο ραντεβού ήταν τη σεζόν 1977-78, στο πλαίσιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στη φάση των «16». Πρώτο ματς εκτός και νίκη 2-0 για την Κλαμπ Μπριζ, ενώ η νίκη των «πράσινων» με σκορ 1-0 στην Αθήνα δεν ήταν αρκετή…

Η δεύτερη συνάντηση έλαβε χώρα ύστερα από δέκα χρόνια, αυτή τη φορά για το ΟΥΕΦΑ και τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στην Αθήνα και το πρώτο ματς το 2-2 έδινε προβάδισμα στους Βέλγους, οι οποίοι επικράτησαν στην έδρα τους με σκορ 1-0 και πήραν την πρόκριση.

Τελευταίο ραντεβού τη σεζόν 1994-95, όπου και πάλι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να χαμογελάσει. Στο Βέλγιο, η ήττα με σκορ 1-0 δεν ήταν καταδικαστική, όμως στην Αθήνα το ματς έληξε ισόπαλο 0-0 και έτσι οι Βέλγοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν άλλη μια πρόκριση.

Η Κλαμπ Μπριζ δεν έχασε ούτε έναν παίκτη ενδεκάδας. Αντιθέτως, απέκτησε τον Αμπντουλαγιέ Ντιαμπί, τον 24χρονο επιθετικό ο οποίος δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στους «πράσινους» στο πρόσφατο φιλικό με την ταχύτητά του και όχι μόνο.

Ήρθαν: Χανς Βάνακεν (Λόκερεν), Αμπντουλαγιέ Ντιαμπί (Λιλ), Ντιόν Κολς (Λόιβεν), Μπέρνι Ιμπίνι-Ισέι (Σιπγκ), Σεμπαστιάν Μπρουζέζ (Ζούλτε Βάρεχεμ), Βαλντεμάρ Σομπότα (Ζανκτ Πάουλι), Μουσάγκα Μπακένγκα (Μόλντε), Έλτον Μοντέιρο (Κοΐμπρα), Βαλέρις Σαμπάλα (Γιάμπλονετς), Νικολάς Καστίγιο (Μάιντς).
Έφυγαν: Μπίργκερ Φερστράτε (Κόρτραϊκ), Σωκράτης Διούδης (Πανιώνιος), Σβεν Ντοστ (Βέτερεν), Ζίνο Γκάνο (Μπέβερεν), Βλάνταν Κούγιοβιτς, Φρανσίσκο Σίλβα (Οσασούνα).

Ο άλλοτε μεγάλος τερματοφύλακας Μισέλ Πρεντόμ είναι εκείνος που βρίσκεται στο τιμόνι της Κλαμπ Μπριζ, που το σπίτι της είναι το «Γιαν Μπρέιντελ», το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 30.000 θεατές.


Σχολιάστε εδώ