Με ποια κριτήρια επέλεξε ο Τσίπρας τα νέα μέλη της κυβέρνησής του
== Από την πρώτη στιγμή ο Τσίπρας ήταν φαν του Κατρούγκαλου, που πάντα τον υπολόγιζε για υπουργό Εργασίας. Και η ώρα σήμανε την Παρασκευή. Να θυμίσω ότι ο Κατρούγκαλος έδωσε μάχη για το «Όχι».
== Η θέση της υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτού Άρτας, ήταν η ανταμοιβή της για τη μάχη που έδωσε στο δημοψήφισμα.
== Ο Γιάννης Αμανατίδης, που εκλέγεται στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό. Αν και ανήκε στην Αριστερή Πλατφόρμα, πήγε κόντρα στη γραμμή και ψήφισε «Ναι» στη συμφωνία.
== Ο χανιώτης βουλευτής Παύλος Πολάκης, που στις δύσκολες στιγμές ήταν παρών, ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών.
== Η ανάληψη από τον Παύλο Χαϊκάλη της θέσης του υφυπουργού Εργασίας για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν η αναγνώριση από τον πρωθυπουργό της στέρεης στήριξης από τους ΑΝΕΛ, τη στιγμή που 39 του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζαν την κυβέρνησή τους.
== Η αναβάθμιση σε αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας του Δημήτρη Βίτσα ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς του στο κόμμα και στη Βουλή αλλά και της συνέπειάς του.
== Από τους μπροστάρηδες που, κόντρα στο «μαύρο» που επέβαλε στην ΕΡΤ ο Σαμαράς, κράτησαν ανοικτή την ΕΡΤ3 ήταν ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ορίσθηκε τρίτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
== Σε αντίθεση με τους παραπάνω, υποβάθμιση ήταν για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, η μετάθεσή του στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Για ποιον λόγο, άραγε; Κάποιες φήμες λένε ότι το Μαξίμου τού χρεώνει ότι η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης είχε πολλές ελλείψεις.
Αυτά και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία, δεδομένου ότι από αυτή θα εξαρτηθεί το επόμενο βήμα του καθενός.