ΚΑΛΑΘΗΣ – ΧΑΚΕΤ: Γιʼ αυτό τους πήραν οι «αιώνιοι»

Για τον Παναθηναϊκό η προσπάθεια μιας διετίας στέφθηκε με επιτυχία, αφού πέτυχε την επιστροφή του Καλάθη στο ΟΑΚΑ.

Το «τριφύλλι» επένδυσε στον ομογενή άσο με στόχο να έχει τον παίκτη που θα μπορεί να ξεκουράσει τον Διαμαντίδη, προκειμένου αυτός να μην… κλατάρει και να είναι… φρέσκος στα σημαντικά παιχνίδια της επόμενης σεζόν.

Ένας παίκτης που έλειπε τις τελευταίες σεζόν, με αποτέλεσμα ο Διαμαντίδης να έχει πολλές διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Ο Καλάθης έχοντας ευρωπαϊκή προϋπηρεσία και εμπειρία είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη, ξέρει καλά το ΟΑΚΑ και μπορεί εκεί να μην υπάρχει πλέον το «σύστημα Ομπράντοβιτς», αλλά οι διαφορές στο στυλ παιχνιδιού δεν είναι χαοτικές. Ούτως ή άλλως, είναι δεδομένο και από τις μεταγραφικές κινήσεις και από την παρουσία του Τζόρτζεβιτς στον πάγκο ότι ο Παναθηναϊκός αφήνει την αμερικάνικη αγορά και προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα που θα προσεγγίζει πολύ τη σέρβικη λογική σε όλα τα επίπεδα.

Και πολύ δύσκολα ένας αμερικανός γκαρντ, ακόμη και έμπειρος στην Ευρώπη, θα μπορούσε να κουμαντάρει αυτό το σύνολο. Ο Καλάθης θα δώσει στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού την ισχυρή προσωπικότητα που έψαχνε εδώ και 2-3 χρόνια. Δίπλα του θα μάθουν πολλά οι πιτσιρικάδες και η τριετία που θα μείνει στο ΟΑΚΑ είναι ένα πολύ ικανό διάστημα για να φανεί ποιος από τους μικρούς μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Πριν από 15 περίπου μέρες, όταν προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Χάκετ, δεν ήταν τόσο ζεστοί λόγω των πληροφοριών για τον χαρακτήρα του.

Όμως, μετά τις δύο συναντήσεις του ίδιου του Χάκετ στο Λας Βέγκας με τον Σφαιρόπουλο και τον γενικό διευθυντή της ομάδας Χρήστο Σταυρόπουλο αυτές κάμφθηκαν και οι πρωταθλητές προχώρησαν στην απόκτησή του.

Αγωνιστικά δεν υπήρχαν πολλές αμφιβολίες. Ο Χάκετ έχει ένα εξαιρετικό πακέτο. Πολύ καλός αμυντικός, εξαιρετικός σκόρερ, ικανοποιητικός δημιουργός, παίζει άνετα με μπόι κοντά στα 2 μέτρα και στις δύο θέσεις της περιφέρειας. Φαντάζει ως ο τέλειος αντικαταστάτης του Σλούκα, με μόνο ένα μειονέκτημα.
Καταλαμβάνει θέση ξένου και όχι Έλληνα.

Επίσης, το ερωτηματικό παραμένει: Ο Χάκετ θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι ήταν θύμα των συνθηκών και των καταστάσεων στο Μιλάνο και την Αρμάνι όπου τα αποδυτήρια έμοιαζαν με… σκορποχώρι;

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα όπου τα… καλαμπούρια και τσαλιμάκια δεν επιτρέπονται και η πίεση είναι μεγάλη.

Στον Πειραιά πιστεύουν ότι ο Χάκετ θα αποδειχθεί ότι έπεσε «θύμα» των συνθηκών στο Μιλάνο και θα έχουν κάνει μια τεράστια μεταγραφή.
Και αυτό διότι για την αγωνιστική του αξία δεν υπάρχει η παραμικρή ένσταση.
Αυτός ήταν ο λόγος, άλλωστε, που ο Σφαιρόπουλος δεν θέλησε να ασχοληθεί με μερικούς γκαρντ που φάνταζαν σούπερ λύσεις, αλλά δεν έχουν καθόλου ευρωπαϊκή εμπειρία και προϊστορία σε αντίθεση με τον Χάκετ.


Σχολιάστε εδώ