Δεν προλαβαίνει τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Εσιέν

Ο γκανέζος άσος δεν είναι σε θέση να θέσει εαυτόν στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου τόσο εν όψει του πρώτου όσο και για το δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό αποτελεί σίγουρα κάτι δυσάρεστο για τον Παναθηναϊκό, μια αρνητική εξέλιξη και σίγουρα εκτός προγραμματισμού.
Καθαρό ιστορικό…

Όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να αποκτήσει τον Εσιέν, η εικόνα για το ιατρικό ιστορικό του Γκανέζου δεν έκανε κανέναν να ανησυχήσει. Έτσι ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτησή του . Οι «πράσινοι» είχαν εξαρχής στα χέρια τους δύο δεδομένα. Πρώτον ότι ο Εσιέν είχε να παίξει από το τέλος Μαρτίου, επομένως ήταν εντελώς εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Δεύτερον ότι ο Γκανέζος κουβαλούσε ένα πρόβλημα στον προσαγωγό, το οποίο είχε εκτιμηθεί ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.

Δεν θέλουν να ρισκάρουν…

Στην Ολλανδία, όμως, ο Εσιέν δεν μπόρεσε να ανεβάσει στροφές και φυσικά στον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε καμία πρόθεση να τον πιέσουν. Γνωρίζουν άλλωστε πλέον ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, προσπαθώντας να… επισπεύσουν το ντεμπούτο του, να οδηγήσουν τον Γκανέζο σε ζημιά που θα τον αφήσει εκτός για αρκετό καιρό.Η επανεκτίμηση της κατάστασης έγινε στην Αθήνα μετά την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία.

Ο Εσιέν χάνει τα ματς της πρώτης προκριματικής φάσης. Η προσοχή εστιάζεται πλέον στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου για να προλάβει να παίξει στην επόμενη φάση των προκριματικών. Η ιστορία με τον Εσιέν προβληματίζει. Γιατί αυτοί οι αγώνες των προκριματικών σημαίνουν πάρα πολλά για το «τριφύλλι» τόσο σε επίπεδο γοήτρου όσο και στο οικονομικό.

Δεν αποκλείεται το χειρουργείο…

Αν, ωστόσο, ο Γκανέζος δεν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και διαπιστωθεί πως η συντηρητική αντιμετώπιση της κατάστασης δεν οδηγεί πουθενά, η λύση του χειρουργείου θα είναι μονόδρομος. Σε αυτήν την περίπτωση, ο παίκτης θα μείνει εκτός για περίπου 40 μέρες, αλλά θα απαλλαγεί, όπως ευελπιστούν στον Παναθηναϊκό, οριστικά από το πρόβλημα και θα επιστρέψει δυνατός για να δείξει τη μεγάλη του αξία.


Σχολιάστε εδώ