Γιατί χρειάζεται το Εθνικό Ταμείο Άμυνας

* Νομίζω ότι αν μια ομάδα βετεράνων με έξωθεν καλή μαρτυρία (όχι γνωστοί θεράποντες της εξουσίας) μαζί με άλλους πατριώτες μπορέσουν να αρχίσουν μια εκστρατεία, θα επιτύχει…

* Πρώτος στόχος, η προμήθεια ανταλλακτικών για τα επιχειρησιακά μέσα προτεραιότητας, για τα οποία η πολιτική εξουσία δείχνει να αδιαφορεί. Ακολούθως η μεταφορά από ΗΠΑ των 350 πολύτιμων ειδικών οχημάτων που παρεχωρήθησαν δωρεάν και τα τρώνε οι άνεμοι και ο ήλιος. Και εδώ πλήρης αδιαφορία…

* A propos, που λένε οι Γάλλοι, υποστράτηγος ε.ε. με πληροφόρησε ότι ο πρώην Α/ΓΕΣ στρατηγός Κων. Ζαζιάς (που αποπέμφθηκε διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις παρανομιών) είχε κάνει μια τέτοια πρόταση σε κάποιον υπουργό Άμυνας, προσθέτοντας ότι η διαχείριση των εσόδων πρέπει να γίνεται υπό μικτή επιτροπή υπό Αρεοπαγίτη.

* Ο υπουργός χαμογέλασε και είπε το γνωστό «υπουργικό»: Το βλέπουμε αργότερα…

* Δεν του καλάρεσε να είναι εκτός η πολιτική ηγεσία. Εμείς τι θα κάνουμε στους εξοπλισμούς; Μπρίκια θα κολλάμε; Ποιος θα διορίζει τους μετακλητούς στη Γραμματεία της Επιτροπής; Υποτονθόρυσε μετά την απομάκρυνση του Ζαζιά.

***

Τουρκική αχρειότητα…

* Στο Αιγαίο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

* Μαχητικά, φρεγάτες, ελικόπτερα, τορπιλάκατοι, κ.α., οργιάζουν καταπατώντας και ξεσχίζοντας κάθε διμερή ή διεθνή συνθήκη ή συμφωνία.

* Επωφελούνται από τις δραματικές εσωτερικές μας καταστάσεις, ενώ πιθανολογείται ότι λαμβάνουν και οδηγίες από τις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο. Όλη η διεθνής αλητεία εναντίον μας.

* Και ο Κ. Ήσυχος μας ομιλεί περί σύντομης κατάθεσης στη Βουλή νομοσχεδίου περί ρουσφετιού. Αυτό μας μάρανε…

***

63.000 πρόσφυγες έχουν έρθει φέτος!

Στο 149% έχει ανέλθει η αύξηση των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα σε σχέση με το 2014, τόνισε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ζήτησε, μάλιστα, να μάθει τα ακριβή ποσά τα οποία έχει λάβει η χώρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σχετικά με την υποδοχή των αιτούντων άσυλο. Και ο κ. Χρυσόγονος έθεσε το θέμα της αναπροσαρμογής των κονδυλίων που δίνονται στη χώρα μας με βάση τα φετινά δεδομένα.

Η αυξημένη ροή προσφύγων οφείλεται σε λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία και σε άλλες περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν έρθει στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης ανέρχεται σε 63.000, που σημαίνει αύξηση 149% σε σχέση με το 2014.

***

Τι συμβαίνει στην Αεροπορία;

* Το αεροπορικό ζήτημα χρήζει γενικοτέρας ερεύνης, στην οποία πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι εντεταλμένοι από την Πολιτεία διά την οργάνωσιν της Αμύνης.

* Η προσπάθεια δέον να εστιασθεί στην απαλλαγή της Αεροπορίας από κάθε υπόνοιαν, στρεφόμενη εναντίον των ηγετών της διά συμμετοχήν εις ένα έγκλημα χυδαίον και κακόηθες δι’ ύποπτον διαχείρισιν του δημοσίου χρήματος.

* Μετά την εκκαθάρισιν πρέπει να γίνει μία γενικοτέρα προσπάθεια διά να καταστεί η Ελληνική Αεροπορία πραγματικόν όπλον Αμύνης…

* Μην τρομάζετε… Τα παραπάνω διάβασα σε ένα ρεπορτάζ της «ΕΣΤΙΑΣ» της 7.1.1934, που αναφέρονται σε γεγονότα προ 80ετίας.

* Κάποια μικροκρουσματάκια που είχαμε… μεταπολεμικά, τα έχουμε ξεχάσει.

***

Ολίγον ρετρό…

*Σε προηγούμενα φύλλα αναφέραμε τα της προσέλευσης του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών (επί Καραμανλή) Γ. Ζορμπά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς για να δώσει πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη άλλοτε συνεργάτη του, αξιωματικού ε.α., για χρηματισμό.

*Χρήσιμο είναι να συμπληρώσουμε ότι το 2004 ο τότε ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ομού μετά του κ. Γ. Ζορμπά, έστειλε τον δυσώδη φάκελο της προμήθειας των ραντάρ TPQ 37 στον εισαγγελέα… Το σκάνδαλο ήταν τόσο κραυγαλέο που η Βουλή συγκρότησε Εξεταστική Επιτροπή (όπως η… σημερινή) υπό τον κ. Γιάννη Τραγάκη (μέλη Βενιζέλος, Κεδίκογλου, Λοβέρδος, Καρχιμάκης κ.α.), η οποία αθώωσε πανηγυρικά τους ΑκοσμπωκοΓιάννους!

*Το βαρύ πυροβολικό της Επιτροπής υπήρξε ο κ. Ε. Βενιζέλος, ο οποίος έδινε τα ρέστα του υπέρ του Άκη υβρίζοντας και λοιδορώντας πάντα μάρτυρα. Για τον κ. Ζορμπά ειδικά είχε αναφέρει: Ο Ζορμπάς θα έχει… την τύχη του Γρίβα, ο οποίος σύμφωνα με τον Γεώργιο Παπανδρέου.

*Εδοξάσθη κρυπτόμενος και εγελοιοποιήθη εμφανιζόμενος! Αυτός ήταν ο απελθών, επιτέλους, κ. Ε. Βενιζέλος.

***

Καλά σημάδια

*Η, κατά παράδοση, άχρωμη, άτολμη και άοσμη εφημερίδα των βετεράνων του ΣΞ «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ» για πρώτη φορά, αν δεν απατώμαι, δημοσιεύει κύριο άρθρο του προέδρου της ΕΑΑΣ (Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού) στρατηγού κ. Ε. Δανιά, με το οποίο ασκείται κριτική της σημερινής κατάστασης.

*Σχετικά με την αμυντική ισχύ της χώρας, εύλογες είναι οι ανησυχίες για τους κινδύνους που αναφέρει ο στρατηγός.

*Ακόμη πιο επιθετικό σας θέλω, κύριε πρόεδρε. Το απαιτούν οι καιροί. Η εξουσία κλείνει τα αυτιά της…

***

Του Κουτρούλη ο γάμος…

*Πολύ ωραία τα είπε ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Κων. Ήσυχος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ (8.7.2015). Ανήγγειλε μάλιστα κατάθεση νόμου, οσονούπω, που θα περιορίζει ή θα εξαφανίζει το ρουσφέτι. Καλώς.

*Έχουν παρέλθει πέντε μήνες από τότε που παραλάβατε την εξουσία κ. ΑΝΥΕΘΑ και αφήνετε άθικτο, απείραχτο τον θλιβερό νόμο περί προμηθειών Βενιζέλου, στον χώρο στον οποίο γίνεται του «Κουτρούλη» ο γάμος! Προτεραιότητα έχει το ρουσφέτι που αφορά… και μεταθέσεις κληρωτών ή η δυνατότητα προμήθειας ανταλλακτικών, η έλλειψη των οποίων καθηλώνει τα μαχητικά στο έδαφος;

*Θα μου πείτε, τα των κληρωτών είναι «πιο πιασάρικα θέματα».

***

Η αλαζονεία της εξουσίας

*Το ότι συνέβαινε επί Αντωνομπένηδων στο ΥΕΘΑ, δηλαδή πλήρης αλαζονεία και αιδήμων σιωπή επί καταγγελιών του Τύπου, συνεχίζεται σήμερα επί αριστερής κυβέρνησης και δεξιών υπουργών.

*Μάλλον συμβαίνει κάτι άλλο. Δεν καταδέχονται να διαβάσουν τις καταγγελίες. Τις αγνοούν. Αυτό είναι μια καλή αρχή… Αργότερα ίσως να απειλούν με τιμωρία τους καταγγέλλοντες.

***

Μύρισε… μπαρούτι

*Κάποια ύποπτη υπόθεση του παρελθόντος με… πυρίτιδα (μπαρούτι) «τσίμπησε» ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ ναύαρχος Κ. Χρηστίδης και την έστειλε στον εισαγγελέα, πάραυτα.

*Θα θυμούνται οι παλαιότεροι ένα τραγούδι του Τσιτσάνη περί βαποριού από την Περσία (με μαύρο) που πιάστηκε στην Κορινθία.

*Στην περίπτωσή μας μαύρο ήταν το υλικό, αλλά μπαρούτι. Όσο για τον χώρο που πιάστηκε το βαπόρι, θα σας γελάσω…

***

Άρνηση

*Τα τελευταία γεγονότα μαρτυρούν αβίαστα ότι οι φίλοι και σύμμαχοι της ΕΕ επιδιώκουν τη διάλυση των ΕΔ μας και τη δραματική μείωση της αποτρεπτικής μας ισχύος.

*Σαφώς προκύπτει η ανάγκη μιας στοιχειωδώς, αξιοπρεπούς στάσης εκεί που μπορούμε να την επιδείξουμε.

*Τι έννοια έχει η ανάληψη από την Ελλάδα της Αμυντικής Επιτροπής της ΕΕ, μιας δραστηριότητας εντελώς τυπικής, χωρίς καμία εξουσία ή αρμοδιότητα, υπό τις σημερινές συνθήκες;

*Και μάλιστα με 18μελή σύνθεση, που θα μας στοιχίζει ένα σωρό λεφτά ετησίως; Ας την πάρει άλλος την, άνευ θείου και φωσφόρου, προεδρία… Η παρουσία μας να περιορισθεί σε τυπική συμμετοχή..

***

Είναι ο 9ος

*Αρχηγός ΓΕΣ, από το 2006, που θα επιχειρήσει να εφοδιάσει το 401 ΓΣΝ με τον εντελώς αναγκαίο και απαραίτητο γραμμικό επιταχυντή για θεραπεία καρκινοπαθών, που τον ζητά… επειγόντως από το… 2006.

*Είχε εγκριθεί σχετική δαπάνη, αλλά το ΧΕΠ εξέπνευσε λόγω γραφειοκρατίας και δικαστικών διαμαχών αντιπροσώπων.

*Μετά, υπουργοί – υφυπουργοί – αρχηγοί επιχείρησαν, άλλοι με προθυμία άλλοι όχι, και το θέμα τελικά βάλτωσε, με τελευταίο προσπαθούντα τον ΥΕΘΑ κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο.

*Τώρα πήρε τη σκυτάλη ο ανήσυχος και υπερδραστήριος Α/ΓΕΣ στρατηγός Β. Τελλίδης και ετοιμάζεται για… επίθεση προς ΓΔΑΕΕ ώστε να διατεθεί το ποσό ή να ενταχθεί το πρόγραμμα σε κάποια ομάδα ΑΩ.

*Ζητείται βοήθεια από τον πτέραρχο κ. Κ. Βούρη, της ΓΔΑΕΕ.


Σχολιάστε εδώ