Γιατί η Βαλαβάνη δεν μηνύει τον Αυγενάκη;

Απορίες δημιουργεί και η αδράνεια που επιδεικνύουν οι δικαστικές αρχές, αν και έχουν περιέλθει στα χέρια τους στοιχεία για να κινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ενώ οι διαδοχικές απαντήσεις της Ν. Βαλαβάνη, την οποία «φωτογραφίζει» ο κ. Αυγενάκης και υποδεικνύουν όλα τα στοιχεία, κάθε άλλο παρά πειστικές είναι. Το γεγονός ότι η παραίτησή της από την κυβέρνηση… συνέπεσε με τις αποκαλύψεις του βουλευτή, περισσότερο την εκθέτει, παρά ενισχύει τους ισχυρισμούς της. Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η προσπάθειά της να στοχοποιήσει άλλο μέλος της οικογένειάς της προκειμένου να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις που έχουν προκληθεί.

«Κεραυνός εν αιθρία» ήταν για την κυβέρνηση η ερώτηση που κατέθεσε την περασμένη Τρίτη (14 Ιουλίου) στη Βουλή ο κ. Αυγενάκης. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ζητούσε να πληροφορηθεί αν έχουν βάση οι πληροφορίες ότι υπουργός έκανε ανάληψη της προθεσμιακής κατάθεσής του (της) δύο ημέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες. Οι πληροφορίες που συνόδευαν την ερώτηση έκαναν αρχικά λόγο για κυβερνητικό στέλεχος με καταγωγή από την Κρήτη, από όπου έγινε και η συγκεκριμένη ανάληψη. Στη πορεία οι υποψίες «έπεσαν» πάνω στην κ. Βαλαβάνη και στο οικογενειακό της περιβάλλον.

Απαντώντας, εκείνη μίλησε για «λάσπη» που εκτοξεύεται εναντίον της, ανέφερε ότι δεν διαθέτει λογαριασμό σε τράπεζα της Κρήτης και ότι δεν έκανε καμιά ανάληψη λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες. Όσο για την παραίτησή της από την κυβέρνηση, υποστήριξε ότι αυτή δεν έχει καμιά σχέση με τις αποκαλύψεις, αλλά έχει να κάνει με τη διαφωνία της με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα. Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν υπάρχει ενδεχόμενο η ανάληψη να έγινε από μέλος της οικογένειάς της και πιο συγκεκριμένα από τη μητέρα της, απάντησε ότι έχει προ πολλού διακόψει την επικοινωνία μαζί της!

Την ίδια στιγμή, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόμοιες αναλήψεις έγιναν την επίμαχη περίοδο και από άλλα συγγενικά πρόσωπα της κ. Βαλαβάνη. Με νεότερη ερώτησή του, ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ένοχη σιωπή και διερωτήθηκε «ποιο είναι το ήθος της Αριστεράς». Υπέβαλε δε και πιο λεπτομερή ερωτήματα, όπως αν έγιναν αναλήψεις από συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού ή άλλα συγγενικά πρόσωπα του (της) υπουργού. Ακόμη αν το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος επικοινώνησε με διευθυντικό στέλεχος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας και του ζήτησε να συγκεντρώσει το ποσό των 200.000 ευρώ. Τρεις ημέρες μετά τις αρχικές καταγγελίες του κ. Αυγενάκη, η κ. Βαλαβάνη με νέα δήλωσή της επέμεινε στον ισχυρισμό της περί «λασπολογίας» και ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Απέφυγε ωστόσο να αναλάβει η ίδια την πρωτοβουλία καταθέτοντας μήνυση ή αγωγή σε βάρος του βουλευτή, όπως ακριβώς θα έκανε κάποιος που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.


Σχολιάστε εδώ