Χάσαμε τη βίζα, στοπ…

***

Άρχισαν τα όργανα…

Η τουρκική υπηρεσία συνεργασίας και συντονισμού -ΤΙΚΑ, στο… χαριτωμένο της- διένειμε ρούχα σε ορφανά στη Θράκη και το Κίρτζαλι (Βουλγαρία) με αφορμή τον μήνα του Ραμαζανιού. Φυσικά, τα ρούχα (που ακριβώς δεν ξέρουμε τι ήταν και πόσα ήρθαν) συνοδεύτηκαν από εκπροσώπους της ΤΙΚΑ, οι οποίοι βεβαίως παρακάθησαν και σε δείπνο ιφτάρ στην Κεντητή Ξάνθης μαζί με τον τούρκο πρόξενο, τον ψευδομουφτή Μέτε, τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ και τον δήμαρχο Μύκης Τζεμίλ Καπζά.

***

Δεν ήρθε…

Τελικά, ο τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος δεν ήρθε το περασμένο Σαββατοκύριακο όπως είχε προγραμματιστεί και κάποιοι έσπευσαν να τον συγχαρούν επειδή… δεν θέλησε να προκαλέσει…

Μα, η επίσκεψη δεν είχε προγραμματιστεί πριν από έναν μήνα. Μετά τις δηλώσεις Νταβούτογλου ότι οι Τούρκοι μπορούν να δανείσουν την Ελλάδα, να ‘σου το «παιδί» έσπευσε να κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μας επισκεφθεί.

Άσε που ήθελε να προπαγανδίσει και το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. Αλλά όταν ο πρόξενος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, είπε να την αναβάλει τη… φιέστα…

Όχι να τη ματαιώσει, εννοείται…

***

Ανάγνωση

Ο Τζεγκίς Ομέρ, γνωστός προπαγανδιστής της τουρκικής πολιτικής «ξαναχτύπησε» με ακόμα ένα άρθρο-φωτιά (στα μπατζάκια μας) στη μειονοτική εφημερίδα «Μιλλέτ» (που του ανήκει). Στο κείμενο, ο «δημοσιογράφος» αναφέρεται στην πρόταση Στυλιανίδη για επανασύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη. Αφού λοιπόν αναφέρει την πρωτοβουλία, συνεχίζει με την «ανάγνωσή» της: «ΕΕΕ έθνος, αφήστε τα δημοψηφίσματα και ελάτε να ”σώσουμε” αυτήν την ευαίσθητη περιοχή. Η Δυτική Θράκη χάνεται. Εάν εμείς περιορίσουμε τις αγορές όπλων, η μειονότητα αυτό θα το εκμεταλλευτεί και με τη στήριξη της Τουρκίας μπορεί να εξεγερθεί και να χάσουμε έτσι τη Θράκη», εκτυλίσσει το σκεπτικό του ο Ομέρ… Μάλιστα, ο ίδιος σημειώνει ότι «έτσι την αντιλαμβανόμαστε εμείς» (την πρωτοβουλία).

***

Δεξίωση

Και ενώ, σύμφωνα με τον «δημοσιογράφο», ο Καμμένος όλο στις ΗΠΑ βρίσκεται (για να αγοράζει όπλα, όπως εξηγεί), ο πρόεδρος του ακραίου DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του κόμματος Λεϊλά Σαλίχογλου, ο νομικός σύμβουλος Αχμέτ Καρά αλλά και η αντιδήμαρχος Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου (και την είχαμε χάσει) παραβρέθηκαν στη δεξίωση που παρέθεσε η αμερικανική πρεσβεία για την 239η επέτειο από την ανακήρυξη της αμερικανικής ανεξαρτησίας.


Σχολιάστε εδώ