Τεστ ενότητας του ΠΑΣΟΚ η εκλογή του γραμματέα

Η κ. Γεννηματά κράτησε και μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «ανοιχτή γραμμή» με τον πρωθυπουργό, εκφράζοντάς του όμως σε κάθε ευκαιρία την αναγκαιότητα να «υπάρξει επιτέλους συμφωνία για να σταματήσει η επιδείνωση της οικονομίας».

Πάντως, λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με βάση τη δέσμη προτάσεων που ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο τις δύο βασικές θέσεις του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους εταίρους, δηλαδή:

-«Όχι» στη ρήξη με τους εταίρους

-«Ναι» σε συμφωνία, «ναι» στην Ευρώπη και στο ευρώ

«Ο κ. Τσίπρας έχει την εξουσιοδότηση των πολιτικών αρχηγών να μη φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία που θα διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ», επεσήμαναν τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Πάντως, η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναμένει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να κλείσει η συμφωνία ώστε να προχωρήσει προς το τέλος Ιουλίου στην πλήρωση των οργάνων με εκλογή, κατ’ αρχάς, νέου Γραμματέα του κόμματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κ. Γεννηματά επιθυμεί ο νέος Γραμματέας να εκλεγεί συναινετικά ώστε στο πρόσωπό του να συγκλίνουν όλα τα ρεύματα εντός του ΠΑΣΟΚ. Χρειάζονται ενωτικές λύσεις ώστε να συσπειρωθεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ, επεσήμαιναν συνεργάτες της κ. Γεννηματά και πρόσθεταν ότι προς αυτήν την κατεύθυνση η εκλογή νέου Γραμματέα θα είναι ένα πολύ σοβαρό τεστ.


Σχολιάστε εδώ