Κοντά στην παραίτηση 7 με 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αφενός διότι οι βουλευτές γνωρίζουν ότι τα μέτρα που συνοδεύουν τη συμφωνία είναι ακραία και εξοντωτικά και θα δυσκολέψουν αφάνταστα την καθημερινότητα των πολιτών. Αφετέρου διότι το συνολικό πακέτο δεν έχει καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις, τις «κόκκινες γραμμές» και το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Η ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μεγάλη και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, όπως διαπιστώθηκε κατά την πολύωρη συνεδρίαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αριθμός βουλευτών, 7 με 8, που εκλέγονται στην επαρχία, δεν έκρυψαν το συνειδησιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, έχοντας πει τα εντελώς αντίθετα από τα μέτρα που περιέχει η συμφωνία και πλήττουν τους αγρότες.

Και άφησαν να εννοηθεί ότι σκοπεύουν να παραιτηθούν. «Τι θα πούμε τώρα στους αγρότες, όταν προεκλογικά τους λέγαμε ότι ο Γιούνκερ θέλει να τους εξοντώσει;», τονίζουν. Η συμφωνία περιλαμβάνει σκληρά μέτρα και για τους αγρότες, καθώς καταργείται η ειδική μεταχείριση και στο εξής θα φορολογούνται ως εισόδημα οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις που παίρνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη αυξάνονται οι εισφορές που πληρώνουν προς τον ΟΓΑ και από δύο φορές τον χρόνο που ισχύει σήμερα, θα πληρώνουν σε μηνιαία βάση, κάτι που αυξάνει κατακόρυφα το συνολικό ποσό σε ετήσια βάση.


Σχολιάστε εδώ