Θα σέρνεται η ΝΔ…

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι ούτε η αλλαγή αρχηγού θα αλλάξει σημαντικά την κατάσταση, αφού από τους πιθανούς υποψήφιους ορισμένοι έχουν απαξιωθεί πολιτικά και άλλοι δεν έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα εμπνεύσουν τους πολίτες και θα δημιουργήσουν ρεύμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Πού να πάει…

Αν θεωρείτε ότι μετά την παραίτησή του από την αρχηγία ο Αντ. Σαμαράς θα αποσυρθεί και θα περιορίσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του, πρέπει πάραυτα να… αλλάξετε θεωρία. Πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην πρώτη γραμμή, να μιλάει και να υπερασπίζεται το… έργο του, με το επιχείρημα ότι οι εξελίξεις τον «δικαιώνουν» (!) και θα τον… «δικαιώσουν» ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι μίλησε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λίγα 24ωρα μετά την παραίτησή του λόγω της σαρωτικής επικράτησης του «Όχι». Άλλος στη θέση του δεν θα πήγαινε καν στη συνεδρίαση…

Ύμνοι…

Κορυφαία στιγμή της ομιλίας του Β. Μεϊμαράκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, της πρώτης με την ιδιότητα του μεταβατικού προέδρου, ήταν όταν ευχαρίστησε τον Αντ. Σαμαρά για τη συμβολή του στο να παραμείνει η Ελλάδα όρθια και εντός του ευρώ. Δεν περιορίσθηκε ωστόσο εκεί, αλλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο ευχαρίστησε τη σύζυγο του κ. Σαμαρά («η σεμνή Γεωργία που πάντα είναι στο πλευρό σου») αλλά ακόμη και την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες. Η αναφορά του αυτή έγινε δεκτή από τους βουλευτές με ψιθύρους αποδοκιμασίας και ειρωνικούς μορφασμούς, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης ήταν πολλά τα επικριτικά σχόλια για τον… «λιβανωτό» του Μεϊμαράκη προς τον Σαμαρά.

Εμφύλιος…

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στις τάξεις της… οικογένειας Μητσοτάκη. Ο λόγος; Οι συγκρουόμενες φιλοδοξίες Ντ. Μπακογιάννη και Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς και οι δύο επιθυμούν να διεκδικήσουν την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος (η) να κάνει πίσω. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι όχι μόνο δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, αλλά επιπλέον ανταλλάσουν αιχμές και υπαινιγμούς. Το κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις δεν είναι καλό εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο το ζήτημα της αρχηγίας το έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο. Οι μεσολαβητικές προσπάθειες από άλλα μέλη της οικογένειας δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Κων. Μητσοτάκης φέρεται να δίνει προβάδισμα στον Κυριάκο. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει τίποτα επί της ουσίας, αφού δεν πρόκειται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία στήριξης του ενός ή του άλλου αν δεν υπάρξει μεταξύ τους συμφωνία. Η κ. Μπακογιάννη επιμένει ότι πρέπει να είναι εκείνη υποψήφια διότι δεν θα έχει άλλη ευκαιρία. Ο δε Κυρ. Μητσοτάκης «απαντά» ότι είναι η δική του σειρά, αφού η Ντόρα δοκίμασε ήδη (το 2009) και δεν τα κατάφερε.


Σχολιάστε εδώ