Επί του πιεστηρίου

Από την πλευρά αυτών που πήγαν κόντρα στη γραμμή του πρωθυπουργού, ανεξάρτητα από το αν ήταν στις προθέσεις τους, έπαιξαν το παιχνίδι των δανειστών. Η όποια αποδυνάμωση του Τσίπρα από αυτήν την αποστασία είναι βούτυρο στο ψωμί του Σόιμπλε και των υποτακτικών του.

***

Το ζητούμενο είναι πώς αντιμετωπίζεις τους έξω και τους μέσα. Η απάντηση είναι μία και μόνο: Με τον λαό σου. Αφού προηγουμένως έχεις φροντίσει να μάθουν οι πολίτες σου ποια είναι τα συμφέροντα και τι επιδιώκουν, όπως και ότι ο ουσιαστικός στόχος τους είναι το πώς θα ελέγχουν μια χώρα και θα την απομυζούν.

***

Ποιος ή ποιοι πλήρωσαν την τεράστια, σε πανελλαδικό επίπεδο, καμπάνια του «Ναι», με αφίσες, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ και καταχωρίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά και στο διαδίκτυο; Σε ποιους κόπηκαν τα τιμολόγια; Ποιοι είχαν αναλάβει την εντυπωσιακή επικοινωνιακή προβολή; Υποβλήθηκαν τα σχετικά παραστατικά στις αρμόδιες φορολογικές αρχές;

***

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Η λειτουργία της νεοσύστατης Γενικής Γραμματείας Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής θα κοστίσει… μόλις 829.000 ευρώ! Και το έργο που θα παράγει τι χρήματα θα φέρει στο Δημόσιο Ταμείο;

***

Έβαλε το χέρι του ο γάλλος Πρόεδρος κ. Ολάντ για την κατάρτιση της τεκμηριωμένης και κοστολογημένης πρότασης που υπέβαλε η κυβέρνηση στους «θεσμούς», η οποία οδήγησε στην τελική ευθεία για τη συμφωνία. Είναι έργο Γάλλων που είναι έμπειροι σε τέτοιες… αποστολές. Σε αυτήν τη γαλλική βοήθεια πολύ σημαντική ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

***

Αν και ακροδεξιός, ο Paul Nuttall, του βρετανικού κόμματος UKIP, έβαλε στη θέση τους αυτούς που κάνουν τους… υπερδημοκράτες και ερμηνεύουν την έννοια της «δημοκρατίας» όπως τους συμφέρει. Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε ότι «η κυριαρχία και η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν είναι δικές σας για να τις πάρετε!». Τόνισε, μάλιστα, ότι η Ευρώπη, στην ουσία, καταστρέφει την πηγή της δημοκρατίας, δηλαδή την Ελλάδα.

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ