Βαριά οσμή χημείου πολιτικής εκτροπής

Ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις υποδεικνύουν την ύπαρξη ενιαίου κέντρου επιτελικού σχεδιασμού, καθοδήγησης, κατανομής ρόλων, συγκρότησης επιχειρηματολογίας και διατύπωσης συνθημάτων, σε προπαρασκευή και ανάπτυξη ποιας επιχείρησης;

Στο συμπέρασμα που πιθανότατα θα συνέκλιναν όσοι έχουν ζήσει στην Ελλάδα τα «Δεκεμβριανά» του ’44, τα «Ιουλιανά» του ’65 και τα «Απριλιανά» του ’67 και έχουν μελετήσει τη διεθνή μετεξέλιξη των τεχνικών πολιτικής μηχανικής, είναι πως έχουμε εδώ σε εφαρμογή το εισαγωγικό στάδιο ενός πραξικοπήματος μετανεωτερικού τύπου, που θα μακιγιαριστεί ως επέμβαση («του λαού», αποστράτων, άλλου παράγοντα) για την ανατροπή της «δημοψηφισματικής απάτης», την «αποκατάσταση της δημοκρατίας» και «τη σωτηρία της χώρας στους κόλπους της ΕΕ και της Ευρωζώνης» – κατά την προπαγανδιστική γαρνιτούρα σερβιρίσματος του εμετικού πιάτου.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός με τις τράπεζες και η συνεχιζόμενη συκοφαντική ψευδολογία των Σόιμπλε, Σουλτς, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και συντροφίας, με επωδό την απειλή Grexit, έστησαν τη θερμοκοιτίδα για την τερατογένεση, με εδώ πρόθυμους συνεργούς μια ετερόκλητη ποικιλία «υπερπατριωτών», πασίγνωστων είτε για την ανιδιοτέλειά (!) τους, είτε για τον τρόμο τους μπροστά στον επικρεμάμενο πέλεκυ της Δικαιοσύνης, είτε για την ντοπαρισμένη μωροδοξία τους.

Την πρώτη βολή, σε μορφή απειλητικού υπαινιγμού, έριξε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, με δηλώσεις στην πρωινή εκπομπή του Star της 29 Ιουνίου εναντίον της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, όπου είπε και τα εξής επί λέξει: «… Μπορούμε βέβαια να κάνουμε και το άλλο: Να μαζευτούμε όλοι μαζί, να κάνουμε μια διαδήλωση, να μπούμε μέσα στο Μαξίμου…».

Για να κάνουν τι ακριβώς; Δεν το είπε, το άφησε να αιωρείται… Πρόσθεσε μόνο: «Αλλά δεν το βάζουμε ακόμα στο τραπέζι…».

Μια πρόβα αυτής της ιδέας για μια «πορτοκαλί επανάσταση» ελλαδικού τύπου ίσως αποτελούσε η εξόρμηση στην -κλειστή ευτυχώς- είσοδο της Βουλής, στην πρώτη συγκέντρωση φανατικών του «ΝΑΙ» στο Σύνταγμα. Αλλά οι χαρμόσυνες προφητείες δημοσκόπων, με τη συνέργεια των κλειστών τραπεζών και του προπαγανδιστικού οργίου των ΜΜΕ της διαπλοκής, επέδρασαν ηρεμιστικά στις δυνάμεις κρούσεως του ευρώ και οδήγησαν σε ένα «μουγγό» δημοψήφισμα, εκκωφαντικής τελικά έκπληξης.

Η απαγωγή μιας λαϊκής ετυμηγορίας…

Τη νυκτερινή σύγχυση και δυσλεξία των προπαγανδιστών του «ΝΑΙ» στα πάνελ των καναλιών γρήγορα διαδέχθηκε την επομένη -με την ενθάρρυνση των χολερικών εκρήξεων των Σουλτς, Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ- η εσωτερική αντεπίθεση της πληθωρικής πέμπτης φάλαγγας. Με νωπό το χρίσμα προσωρινού προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης θυμήθηκε τους ηρωισμούς της ΟΝΝΕΔ εναντίον πρασινοφρουρών (τώρα συμμάχων του) και απηύθυνε στον πρωθυπουργό του ζεστού 61,3% βροντερό τελεσίγραφο: «Να φέρει τη συμφωνία εντός 48 ωρών, αλλιώς…».

Παύση πάλι εδώ, σε αναζήτηση έννομης κατάληξης και επανάληψη: «Εάν δεν έρθει η συμφωνία την Τετάρτη, θα παρέμβουν οι δυνάμεις της αστικής τάξης. Θα απαντήσουμε πολύ διαφορετικά οι πολίτες της δημιουργίας…».

Πώς ερμηνεύονται τέτοιες προειδοποιήσεις και από τον πιο αφελή, τον αθωότερο των πολιτών; Βαθύτερα βέβαια από την πρωτοβάθμια έννοιά τους, δηλαδή ότι ο νέος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκβιάζει τον πρωθυπουργό να υπογράψει αμέσως (αδιαπραγμάτευτα) οποιουσδήποτε όρους του 4ου Ράιχ, οσοδήποτε ταπεινωτικούς και συντριπτικούς για τον ελληνικό λαό…

Παράλληλα -στα πλαίσια σταδιακού πραξικοπήματος- αναπτύχθηκε επιχείρηση παραχάραξης της έννοιας της λαϊκής ετυμηγορίας. Από «ΟΧΙ» στα Μνημόνια της λιτότητας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης των αυτοκτονιών, της λεηλασίας και της αποικιοποίησης, σε «ΝΑΙ» στο ευρώ με κάθε θυσία, δηλαδή με όλα τα γνωστά παρακολουθήματά του, σε επιδείνωση μάλιστα. Η επιχείρηση ταχυδακτυλουργικής ακύρωσης του δημοψηφίσματος, με τρόπο όπου το «ΟΧΙ» καταπίνεται και διαλύεται σε παμψηφία του «ΝΑΙ» σε όλες τις αξιώσεις του Σόιμπλε, σαρώνει τα ΜΜΕ τις διαπλοκής και είναι το κυρίαρχο μοτίβο συζήτησης στα πάνελ των καναλιών κάθε μέρα.

Οι ίδιοι -προ του δημοψηφίσματος- προπαγανδιστές του συνθήματος ότι το «ΟΧΙ» σημαίνει έξοδο από το ευρώ και γι’ αυτό ψηφήστε μαζικά «ΝΑΙ», την επομένη της συντριπτικής νίκης του «ΟΧΙ» λυσσομανούν αδίστακτα ότι «ΟΧΙ» σημαίνει αποκλειστικά «ΝΑΙ» στο ευρώ… Και επιπλέον προσθέτουν πως κάθε άλλη ερμηνεία του «ΟΧΙ» αποτελεί προδοσία. Σημαδιακά, η λέξη / σύνθημα π ρ ο δ ο σ ί α επαναλαμβάνεται σε κάθε ευκαιρία, σαν σε ενιαίο συντονισμό, από ηγετίσκους και στελέχη της αντιπολίτευσης, εξωκοινοβουλευτικούς αξιωματούχους της πέμπτης φάλαγγας και ποικιλόχρωμους παπαγάλους των μίντια της διαπλοκής και ελεγχόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από τους κορυφαίους της ΝΔ, ως τη Φώφη, τον Θεοδωράκη και κάτω.

Η σύγκλιση και συνυπογραφή κειμένου στο συμβούλιο των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο δεν ανακόπτει την ψυχολογική εκστρατεία προετοιμασίας του κλίματος. Ο οικονομικός εγκέφαλος της ΝΔ Μηταράκης προειδοποιεί, σε πάνελ του Mega, ότι επάνοδος του Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία θα αποτελέσει «προδοσία που θα επισύρει κυρώσεις…». Υπό τη γενική κατακραυγή της ομήγυρης, ο Μηταράκης ανακαλεί, αλλά το σύνθημα συνεχίζει τον καλπασμό του σε βαθμό κακουργήματος, μέχρι και εισαγγελικής επεμβάσεως.

Την Τετάρτη, ο Τζήμερος -το γνωστό φουσκωμένο έντερο της διαπλοκής-, σε βορβορώδη λίβελλο αρχίζει με τη φράση «ο αλήτης που υποδύεται τον πρωθυπουργό» και καταλήγει με προσκλητήριο, το οποίο αποκαλύπτει κάτι από τα σχέδια της επωαζόμενης «χρωματιστής επανάστασης» και τον ρόλο του ίδιου ως βαθμούχου της πέμπτης φάλαγγας:

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8.30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο, (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα) μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας (μα δείτε ποιος μιλάει!) και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές… Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται».

Στην ίδια γραμμή, την ίδια μέρα, με τις ίδιες περίπου λέξεις, κάποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνουν σάλπισμα κινητοποίησης… «στο διαδίκτυο, στους δρόμους και στις πλατείες»… «μέχρι την Παρασκευή το αργότερο, για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει το δικαίωμα να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και ότι αν το κάνει θα έχει διαπράξει εθνική προδοσία…».

Ποιος τώρα συντονίζει τον Τζήμερο με την Ντόρα, τον Μηταράκη, τον Μεϊμαράκη, μέχρι και ιστοσελίδες της παράλληλης ενημέρωσης στην ίδια αποστήθιση; Δεν είναι το ερώτημα εύλογο; Και πού οδηγεί; Τη Δευτέρα θα δούμε.


Σχολιάστε εδώ