Όχι

Τα μέσα που χρησιμοποιούν οι αθέμιτοι «θεσμοί» είναι οι συνεχείς εκβιασμοί και η κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού. Ενός λαού που θα ψηφίσει «Όχι» και με τα δυο του χέρια, επειδή έχει ξεπεράσει «το όριο της ανοχής και της αντοχής του». Ενός λαού επιπλέον που έχει εθιστεί στο «Όχι» από την Ιστορία και τη σχετικά πρόσφατη ιστορία του. Μια πρόσφατη ιστορία στην οποία εμπλέκονται οι Γερμανοί. Οι… καλύτεροί μας φίλοι!

Εγκάρδιος… φίλος είναι και ο Γιούνκερ. Μας… αγαπάει, δήλωσε πομπωδώς. Ήταν ανάγκη να το δηλώσει ο ίδιος; Το ξέραμε απαξάπαντες. Μας λατρεύει ο άνθρωπος, και μάλιστα παράφορα. Μόνο που δικοί του λεχρίτες, όπως ο Σαμαράς και άλλοι προδότες της πατρίδας τους, θα δάγκωσαν από ντροπή τα χείλη τους ακούγοντάς τον να εκστομίζει το ρήμα «αγαπώ» – κι ας εννοούσε μόνο εκείνους… Είναι αρκούντως έξυπνοι για να αντιληφθούν ότι η γκάφα του τους έβλαψε.

Μετά από το ειλικρινές και αποστομωτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα –διάγγελμα που απευθυνόταν στο μυαλό και στην καρδιά του κάθε Έλληνα, αλλά και στους ελέγχοντες τους δανειστές «εταίρους»– ο αδίστακτος Σαμαράς, αρχιψεύτης στο τετράγωνο, εξεφώνησε από το κανάλι της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΡΤ το δικό του διάγγελμα. (Όταν ήταν πρωθυπουργός, η αλήστου μνήμης ΝΕΡΙΤ μόνο αυτόν προέβαλλε –ουδόλως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα– και τον συρφετό των μνημονιακών υπουργών της κυβέρνησής του, γλείφοντάς τους μέχρι αηδίας.)

Ο Σαμαράς στο στερούμενο ουσίας και πειστικών επιχειρημάτων διάγγελμά του -μόνο για τις ουρές έξω από τις τράπεζες είχε δίκιο, πράγμα για το οποίο είχε εκφράσει προηγουμένως τη δυσαρέσκειά του και ο Τσίπρας- συκοφάντησε ασυστόλως τον έλληνα πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος θρασύτατα και ψευδέστατα ότι… προετοιμάζει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή! Πάρα πολλοί πολίτες στον τόπο μας, ανάμεσά τους και διαπρεπείς οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι και ιστορικοί, θεωρούν το ευρώ καταστροφικό –προσωπικά το θεωρώ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ– διότι επιφέρει διαρκή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, την οποία χώρες σαν την Ελλάδα δεν μπορούν να απορροφήσουν.

Εκ διαμέτρου αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε και εξακολουθεί να είναι θιασώτης του ευρώ –θυμίζω ότι είχε διεκδικήσει την Προεδρία της Ευρωβουλής, και αυτό τα λέει όλα–, επειδή πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Τι δηλοί αυτό; Ότι ο αρχολίπαρος Σαμαράς ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ και ότι ο Τσίπρας προσπαθεί –ματαίως;– να εξανθρωπίσει την Ευρώπη προς όφελός της.

Το ξημέρωμα του Σαββάτου προς την Κυριακή, 27 προς 28 Ιουνίου, αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων διά της ψήφου εκάστης και εκάστου εκπροσώπου της χώρας –καταμετρήθηκαν 298 ψήφοι, με μία απουσία αδικαιολόγητη και μία ακύρωση ψήφου– τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, δηλαδή αύριο. Πριν να αρχίσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, αγόρευσαν εναλλάξ υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, αντιπρόεδροι της Βουλής και απλοί βουλευτές όλων των κομμάτων.

Τα διατυμπανισθέντα από του βήματος του Κοινοβουλίου ή από τις θέσεις των ομιλησασών και των ομιλησάντων κάλυψαν μια διαβαθμιζόμενη ποιοτική κλίμακα. Ορισμένες και ορισμένοι προκαλούσαν πλήξη, χασμουρητά ή πλήρη αδιαφορία. Άλλες και άλλοι διέγειραν το ενδιαφέρον των παρισταμένων, ανεξαρτήτως φύλου, στην αίθουσα. Ενδιαμέσως πρυτάνευαν η ξύλινη γλώσσα και τα χιλιοειπωμένα φραστικά κλισέ.

Προσωπικά με εντυπωσίασαν πολλοί. Περισσότερο, όμως, από όλους με καθήλωσε μπροστά στην τηλεόραση η μεστή νοημάτων αγόρευση της μισητής στον Σαμαρά και στους άλλους μνημονιακούς αρχηγούς Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέβηκε από τον θώκο της και τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του εφησυχασμού μέσω μικροφώνου σε απλό βουλευτικό έδρανο. Μετά ανέβηκε πάλι στον θώκο της, γεγονός που εξόργισε τον Σαμαρά και τους ουρλιάζοντες βουλευτές του. Ύστερα από λίγο εγκατέλειψε το βήμα της Βουλής και βγήκε έξω από την αίθουσα, ακολουθούμενος από το μπουλούκι των κορυβαντιώντων Νεοδημοκρατών. Μετά από δεκάλεπτη διακοπή και αφού απαίτησε να προεδρεύσει ο αντιπαθέστατος σ’ εμένα και πολλούς άλλους Μητρόπουλος, η αγόρευση του Σαμαρά ολοκληρώθηκε.

Την Τετάρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαστράπτουσα προσωπικότητα μεγάλου κύρους, διατύπωσε στην ΕΡΤ με αδιάσειστα επιχειρήματα τη μεγάλη αποτελεσματικότητα του «Όχι» για το μέλλον της πατρίδας μας. Αρκεί, προσθέτω εγώ, να μην αμελήσει κανένας αντιμνημονιακός το ιερό καθήκον του και να μεταβεί ανυπερθέτως στην κάλπη που ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές. Αλλιώς η καθεμιά και ο καθένας από μας θα είναι άξια της μοίρας της και άξιος της μοίρας του.


Σχολιάστε εδώ