Τριγμοί στους ΑΝΕΛ

Με συνέπεια ορισμένοι να εκτιμούν ότι η «ανταρσία» που εκδηλώθηκε (από τέσσερις βουλευτές) για το δημοψήφισμα είναι η αρχή για το «ξήλωμα του πουλόβερ», ενώ οι πιο… βιαστικοί σπεύδουν να προδικάσουν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχουν την τύχη της ΔΗΜΑΡ και πιο πριν του ΛΑΟΣ. Ο Π. Καμμένος διεμήνυσε ότι «έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις», κατά συνέπεια «όποιος δεν αντέχει, φεύγει», ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντός του βλέπουν «ξένο δάχτυλο» πίσω από τις διαφοροποιήσεις των βουλευτών.

Η δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Κ. Δαμαβολίτη ότι όχι μόνο διαφωνεί με το δημοψήφισμα, αλλά θα ψηφίσει κιόλας «Ναι», προτρέποντας τους ψηφοφόρους του να τον ακολουθήσουν, προκάλεσε τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στη συνέχεια, και όπως είχε εξαρχής δεσμευτεί, παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα. Στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον κ. Καμμένο σημειώνει ότι το «Ναι» θα αφορά μια συμφωνία με δυσβάστακτα μέτρα που είναι άγνωστο αν μπορούν να τα αντέξουν οι πολίτες. Χαρακτηρίζει δε το «Όχι» ενέργεια υψηλού ρίσκου και αν η Ευρώπη δεν ανταποκριθεί, η πατρίδα οδηγείται στο κενό. Στις δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει αδιέξοδη τη στρατηγική του «Όχι» και πως το δημοψήφισμα είναι τελικά «ευρώ εναντίον δραχμής». Ο κ. Δαμαβολίτης είχε προ διμήνου στείλει επιστολή στον κ. Καμμένο όπου του εξέφραζε τις διαφωνίες του για την τακτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση σε σημαντικά ζητήμτα.

Υπέρ της απόσυρσης του δημοψηφίσματος και της άμεσης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων τάχθηκε ο βουλευτής Δ. Καμμένος, με το επιχείρημα ότι δεν υφίσταται λόγος να διεξαχθεί δημοψήφισμα από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί το κείμενο των «θεσμών» ως βάση συζήτησης για την επίτευξη συμφωνίας. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη πιο επικριτικός ήταν στις δηλώσεις του ο βουλευτής Β. Κόκκαλης, που ανέφερε ότι ψήφισε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επειδή άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί capital control, ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Δεν έχω εντολή από τους πολίτες για capital control, ούτε για κούρεμα καταθέσεων». Τέλος, ο βουλευτής Δ. Μαυραγάνης χαρακτήρισε «νόθο» το δημοψήφισμα.


Σχολιάστε εδώ