Τι ακριβώς συμβαίνει με την Αλβανία;

***

*Ο κ. Κοτζιάς ήταν θεωρητικός των «εναλλακτικών δρόμων» για τη χώρα, αλλά τους τελευταίους μήνες, και αφού εξασφάλισε εισιτήριο για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μαλάκωσε τις θέσεις του αυτές, τουλάχιστον δημοσίως.

Εξάλλου βρέθηκαν άλλοι πρόθυμοι να πάρουν πάνω τους την προβληματική υπόθεση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία και την Κίνα. Για το Πεκίνο, που το ανέλαβε ο κ. Δραγασάκης, δεν υπήρξε ούτε φωνή ούτε ακρόαση – τόσο επιτυχημένη ήταν η πολυμελής αποστολή που οργάνωσε στο Πεκίνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Οι Κινέζοι, έντρομοι για τις επενδύσεις τους, τις τελευταίες ημέρες αρκέσθηκαν σε δηλώσεις – συστάσεις για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

*Εννοείται φυσικά ότι εάν δεν ισχύσει αυτό η Κίνα θα αναζητήσει άλλη ευρωπαϊκή (και σοβαρή) χώρα για να χρησιμοποιήσει ως πύλη προς την Ευρώπη.

*Όσο για τη Ρωσία, η πλήρης σύγχυση επικράτησε, αρχικά, με το που έπεισαν τον κ. Τσίπρα και κουβαλήθηκε στη Μόσχα με τη σιγουριά ότι θα του έδινε ισχυρή στήριξη ο Πούτιν. Τελικά έμειναν οι δηλώσεις για την μπροστάντζα που θα έδινε η Ρωσία (5 δισ.) μετά και την υποτιθέμενη επιλεκτική απελευθέρωση εισαγωγής ελληνικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, που ούτε και αυτή έγινε ποτέ.

*Και αφού δεν άφησαν καν να στείλουμε προϊόντα, που έφθαναν δεν έφθαναν το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, μπήκε το άλλο σχέδιο μπροστά, να γίνουμε δηλαδή μέλος της Τράπεζας των BRICS, των αναδυόμενων οικονομιών, της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής

Πράγματι, όπως το εξήγησε αρκετές φορές ο κ. Ήσυχος, θα αποτελέσουμε μια συμπληρωματική… δύναμη στους BRICS…

*Ο κ. Κοτζιάς ορθά θίχτηκε από τις παρατηρήσεις και συστάσεις του Ραχόι προς τους έλληνες πολίτες για το ποιο θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Προφανώς πρόκειται για μια απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους ξένους υπουργούς που τάχθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εναντίον της επιλογής της κυβέρνησης.

*Όμως ο κ. Κοτζιάς, πριν προβεί στην καταγγελία αυτή, δεν θα έπρεπε να ανασύρει από τη μνήμη του τις δηλώσεις της κυβέρνησής του και του ίδιου του πρωθυπουργού για τις τοπικές εκλογές στην Ισπανία και τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του κ. Ραχόι;

*Πανωλεθρία για το ΚΕΑΔ και την ηγέτιδα ομάδα γύρω από τον Β. Ντούλε ήταν οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία…

Το ΚΕΑΔ, με δικούς του υποψηφίους σε τέσσερις δήμους, Χειμάρρα (Φρέντι Μπελέρη), Φοινίκη Αγίων Σαράντα (Γιάννη Μπάμπη), Δρόπολη Αργυροκάστρου (Κώστα Ζήσο) και Κονίσπολη Αγίων Σαράντα (Αναστάση Γούδα), δεν κατόρθωσε να εκλέξει κανέναν.

Μάλιστα, στον Δήμο Κονίσπολης πρώτος βγήκε ο υποψήφιος των Τσάμηδων, καθώς το κόμμα τους συνεργάστηκε με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

*Το κόμμα των Τσάμηδων προηγήθηκε όχι μόνο στην Κονίσπολη αλλά και στην Προγκόζινα και σε Δήμο του Ελμπασάν…

*Η προσωπική αποτυχία του κ. Ντούλε ελάχιστα ενδιαφέρει. Όμως γεννάται ένα πολύ σοβαρό ερώτημα για το μέλλον της πολιτικής εκπροσώπησης του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Διότι με τους λανθασμένους χειρισμούς τόσων ετών και με τα μικροκομματικά παιγνίδια των κατ’ επάγγελμα πολιτικάντηδων της μειονότητας μπαίνει σταδιακά ταφόπλακα στο Βορειοηπειρωτικό.

Και οι Αλβανοί και οι Τσάμηδες θα έχουν πλέον να κραδαίνουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών όταν επιχειρείται να τεθεί θέμα μειονοτικών δικαιωμάτων…

*Είδαμε με πολύ ενδιαφέρον να εκδίδεται ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ για να ενημερώσει για τις κινήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση προβλημάτων που θα προκύψουν σε έλληνες πολίτες, φοιτητές, ασθενείς ή τουρίστες στο εξωτερικό. Και εκπλαγήκαμε. Το ΥΠΕΞ συνιστά την προσφυγή στην Επιτροπή Έγκρισης Συναλλαγών, που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται από την ΠΝΠ, ενώ για τους έλληνες τουρίστες στο εξωτερικό καυχάται το ΥΠΕΞ ότι φρόντισε να εξυπηρετούνται στο εξωτερικό οι κάτοχοι ελληνικών καρτών. Τώρα, βεβαίως, αν είναι κάποιος στη Νέα Υόρκη ή στο Παρίσι και σηκώνει 60 ευρώ την ημέρα, ας πάρει να ευχαριστήσει προσωπικά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ…

Όσο για τους ασθενείς είναι τραγικό, καθώς συνήθως οι στενοί συγγενείς συνοδεύουν τον άνθρωπό τους στο εξωτερικό και τώρα θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω για να υποβάλουν την αίτηση για έγκριση εξαγωγής του ποσού που χρειάζεται.

Ο εξωφρενικός
[email protected]


Σχολιάστε εδώ