Στο «ΝΑΙ» προσανατολίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Υποδεχόμενος την Πέμπτη στο Προεδρικό την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη, υπογράμμισε ότι «η πορεία της Ελλάδας εντός της Ευρώπης και εντός της Ευρωζώνης είναι μονόδρομος». Κι αυτό, όπως σημείωσε, «όχι μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας». Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη φορά από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος που ο κ. Παυλόπουλος τοποθετείται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Προφανώς, θέλει να στείλει το μήνυμά του προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν ότι αντίστοιχη είναι και η θέση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας τις συνεχείς δηλώσεις του κ. Τσίπρα περί παραμονής της χώρας στο ευρώ. Θέση που είτε αμφισβητείται είτε παραποιείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του, προκειμένου να στηρίξουν την προπαγάνδα τους ότι ο πρωθυπουργός έχει «κρυφό σχέδιο» για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Όσον αφορά το δημοψήφισμα, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να διαταράξει την -τόσο απαραίτητη αυτήν τη στιγμή- ενότητα του ελληνικού λαού. «Το δημοψήφισμα, που είναι θεσμός Άμεσης Δημοκρατίας, υπηρετεί τη Δημοκρατία μόνον όταν διεξάγεται υπό όρους που δεν επιτρέπουν κανέναν διχασμό», τόνισε.


Σχολιάστε εδώ