Ο Σλούκας φόρεσε… φέσι

Θυμίζουμε ότι η ΚΑΕ του έκανε νέα βελτιωμένη πρόταση για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες απολαβές κοντά στις 900.000 ευρώ, λίγο κάτω από αυτή της Φενέρ. «Δεν θέλω να κάνω μια απλή δήλωση αποχαιρετισμού. Πάλεψα με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου και κατέληξα στην απόφαση ότι αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το καλύτερο για την καριέρα και το αγωνιστικό μου μέλλον είναι να συνεχίσω μακριά από τον Ολυμπιακό. Είναι μια απόφαση που λήφθηκε αποκλειστικά και μόνο με αγωνιστικά κριτήρια. Δεν ήθελα ποτέ η όλη υπόθεση να μετατραπεί σε σίριαλ. Δεν ήθελα και δεν έβαλα ποτέ τον Ολυμπιακό σε καμιά διαδικασία πλειστηριασμού. Δεν αμφισβήτησα σε καμία στιγμή την αγάπη της οικογένειας Αγγελόπουλου, την οποία περισσότερο από απλόχερα μου πρόσφεραν για 7 χρόνια, όπως και δεν θέλω κανείς να αμφισβητήσει την εκτίμηση και τον σεβασμό που τρέφω στους προέδρους, κ. Γιώργο και κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο, καθώς και στον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο. Πιστεύω ότι επί 7 χρόνια, σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα έδωσα τα πάντα, σωματικά και ψυχικά, για την ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στις επιτυχίες της.

Κρατάω μέσα μου όλες τις όμορφες στιγμές που έζησα με τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, το τεχνικό επιτελείο και καθέναν ξεχωριστά σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Σε αυτούς στους οποίους ένιωσα την ανάγκη να εξηγήσω και να αιτιολογήσω την απόφαση μου, το έκανα με τον σεβασμό και την ειλικρίνεια που αρμόζει και απαιτεί η περίπτωση και τα πρόσωπα. Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν…», τονίζει σε αυτή. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σλούκας έκανε την επιλογή του πολύ πριν ακούσει την τελική πρόταση του Ολυμπιακού. Και αυτό έγινε πιθανότατα μετά το τετ-α-τετ που είχε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και μάλιστα στη χώρα μας. Ο Ζοτς, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αλλά και με βάση τη λογική, έδωσε τις… εγγυήσεις στον Σλούκα ότι θα έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής αλλά και ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Και αυτό το τελευταίο έπαιξε σημαντικό ρόλο. Διότι ο νεαρός παίκτης ήθελε να ξεφύγει από τη «σκιά» του Βασίλη Σπανούλη. Διότι στον Ολυμπιακό, και… παπάδες να έκανε, ήξερε ότι θα είναι πάντα πίσω από τον «Kill Bill».

Και οι Τούρκοι, που ρίχνουν έναν σκασμό λεφτά τα τελευταία χρόνια για παίκτες και προπονητές, χωρίς ανάλογο αποτέλεσμα, με εξαίρεση το φετινό φάιναλ φορ της Φενέρ, ήξεραν πως μπορούν να ποντάρουν στη φιλοδοξία του πρώην ερυθρόλευκου παίκτη και να τον κάνουν δικό τους με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο.

Να σημειώσουμε επίσης πως ο Ομπράντοβιτς είχε ζητήσει από τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό να αποκτήσουν τον Σλούκα όταν αυτός ήταν 18 χρονών, αλλά τότε ο Ολυμπιακός είχε προλάβει να τον αρπάξει. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν την περίπτωση του Σλούκα με αυτή του Διαμαντίδη, που τον πήρε στα χέρια του ο Ομπράντοβιτς σε περίπου ίδια ηλικία και τον έκανε διαχρονικό ηγέτη του τριφυλλιού.


Σχολιάστε εδώ