Ούτε μία… κακή λέξη δεν βρήκε να πει κατά των δανειστών η… Ιερή Συμμαχία Σαμαρά, Θεοδωράκη, Γεννηματά!

Δυστυχώς, η κακή πλευρά της φυλής μας, που την έχουν πληρώσει πολύ ακριβά η Ελλάδα και οι Έλληνες (κυρίως οι μη κατέχοντες), είναι και πάλι εδώ. Ίχνος διάθεσης για ενότητα, προς μεγάλη χαρά των δανειστών. Αυτών που υποτίθεται ότι είναι η συνέχεια των μεγάλων οραματιστών που ονειρεύθηκαν την Ενωμένη -ενιαία- Ευρώπη, την οποία κατάντησαν εργαλείο για τα δικά τους συμφέροντα και για να επιβάλουν ξανά τη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη. Και αυτό φαίνεται να μην προκαλεί ανησυχία σε κανέναν, παρότι οι περισσότεροι από τους 28 το βλέπουν. Δεν τολμούν, όμως, να αντιδράσουν γιατί θα έχουν την κατάληξη της Ελλάδας.

Οι θέσεις των αρχηγών της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη θυμίζουν τον Σόιμπλε, τον Ντάισελμπλουμ, τον Τουσκ, τον σλοβάκο υπουργό Οικονομικών ή τον αυστριακό. Δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν για τους δανειστές, ότι τα τελεσίγραφά τους δεν μπορούν να περάσουν στους Έλληνες, ότι οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν εξαντληθεί. Ότι δεν αντέχει η χώρα άλλους ανέργους και άλλα λουκέτα, δεν αντέχονται κι άλλα συσσίτια, δεν μπορεί να κλείσει κανείς τα μάτια στις αυτοκτονίες των απελπισμένων. Λέξη για “κούρεμα”, αναδιάρθρωση, ρύθμιση -όπως θέλουν ας το πουν- του χρέους, που ούτε στον αιώνα τον άπαντα δεν μπορεί να πληρωθεί και οι τοκογλύφοι έχουν θησαυρίσει από αυτό.

Το μόνο που απαιτούν από τον Τσίπρα είναι να κάνει ό,τι του ζητάει ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ. Λες και έχουν βάλει το CD που παίζει το Βερολίνο.

Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε λάθη -πολλά, θα λέγαμε-, αφού και χρόνο πολύτιμο έχασε και λάθος ανθρώπους χρησιμοποίησε, που αποδείχθηκαν πολύ λίγοι και περισσότερο ενδιαφέρονταν για τον εαυτό τους και την επόμενη μέρα τους. Και, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε σχέδιο ούτε… Plan B, αλλά ούτε και συμμάχους μπόρεσε να κάνει και αποδείχθηκε ότι πόνταρε σε λάθος… άλογο, πιστεύοντας ότι την επομένη της νίκης θα άνοιγαν οι πόρτες και θα έπαιρναν οι δανειστές πίσω όλα τα απάνθρωπα μέτρα. Τώρα, όμως, η χώρα έχει φτάσει στο αμήν. Και αυτήν τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι μια φωνή. Με ένα πακέτο προτάσεων που θα περιέχει και συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί άμεσα. Ένα πακέτο στην υλοποίηση του οποίου θα συστρατευθεί όλος ο ελληνικός λαός. Το πώς θα επιτευχθεί αυτό είναι δουλειά όλων των πολιτικών δυνάμεων. Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Τις όποιες διαφορές τους ας τις βάλουν στην άκρη και ας τις λύσουν όταν δεν θα είναι το πιστόλι στον κρόταφο του λαού μας.

Είναι η ώρα που οι δανειστές πρέπει να βρουν όλη την Ελλάδα μια γροθιά.

Και να διαψεύσουν τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό: «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε…».


Σχολιάστε εδώ