Και ξαφνικά δηλώνει «παρών» ο Καραμανλής!

Ήταν η πρώτη φορά στα πεντέμισι χρόνια της εθελοντικής αποχής του Κώστα Καραμανλή από την ενεργό πολιτική δράση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι πάντα ενημερωμένος και δεν γνωρίζει τι συμβαίνει. Παρακολουθούσε και παρακολουθεί τα γεγονότα και πάντα λέει την άποψή του και εκφράζει τις ανησυχίες του στα δεκάδες άτομα (από όλους τους χώρους της κοινωνίας) που κάθε μέρα τον επισκέπτονται στο γραφείο του, το οποίο βρίσκεται λίγα βήματα από την κατοικία του αμερικανού πρέσβη.

Δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι η δήλωση του Καραμανλή κατά της απόφασης για δημοψήφισμα βάζει τέρμα στη θετική άποψη που είχε για τον Αλέξη Τσίπρα, που τον έβλεπε με συμπάθεια, ιδιαίτερα όταν μπήκε στην τελική ευθεία. Και ήταν από εκείνους που έλεγαν όταν ο Τσίπρας ανέλαβε πρωθυπουργός ότι πρέπει να υπάρξει κάποια ανοχή απέναντί του, ενώ συχνά τον τελευταίο καιρό τόνιζε σε συνομιλητές του ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία γιατί ο χρόνος τελειώνει. Τώρα το κλίμα έχει αλλάξει, όπως βεβαιώνει η δήλωσή του, από την οποία λείπει η επισήμανση προς τους έξω ότι αυτά που ζητούν οδηγούν σε χειρότερη λιτότητα και φτώχεια, και η αντοχή του ελληνικού λαού έχει πλέον εξαντληθεί.

Απομένει πλέον να δούμε τι σημαίνει αυτό το δυναμικό «παρών» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Απόφαση για επιστροφή στην ενεργό δράση; Ήδη, πάντως, μπαίνει από πολλές πλευρές στο τραπέζι το όνομά του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μόνο που ο ίδιος δεν θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς, όπως είχε αποκαλύψει στο προηγούμενο φύλλο του το «ΠΑΡΟΝ», σε αυτούς που τον βολιδοσκοπούν λέει: «Να εύχεσαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί θα σημαίνει ότι η χώρα θα έχει καταστραφεί».

Επίσης, στις συζητήσεις για την ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού και κυρίως της κεντροδεξιάς παράταξης, όπου υπάρχει μεγάλη ένδεια προσωπικοτήτων, το όνομα του Καραμανλή είναι αυτό που ακούγεται περισσότερο. Ο ίδιος, όπως λέει σε άτομα που εμπιστεύεται, έχει κατασταλάξει στο ότι το πολίτευμα πρέπει να αλλάξει μορφή, να γίνει Προεδρικό, α λα Γαλλία, που προσφέρει κυβερνητική σταθερότητα σε ολόκληρη τη διάρκεια της θητείας του Προέδρου. Επίσης, υποστηρίζει ότι πρέπει να ενισχυθεί η εκτελεστική εξουσία, για να πάψει να είναι υπερβολικά χρονοβόρα η υλοποίηση μιας επένδυσης ή η κατασκευή ενός έργου.


Σχολιάστε εδώ