Η Ρένα Δούρου στο «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο»…

Το πρόγραμμα θα έχει ύψος 320 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την περιφέρεια. Θα περιλαμβάνει Κοινωνική Διδασκαλία Λυκείου και Γυμνασίου, για τους μαθητές που δεν μπορούν να πληρώνουν φροντιστήρια, πρωινό και δεκατιανό για όλους τους μαθητές που υποσιτίζονται, δίκτυο διανομής τροφίμων μία φορά τον μήνα για να διατίθενται προϊόντα σε όλους τους πολίτες χωρίς μεσάζοντες, σε χαμηλές τιμές, λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού εστιατορίου και βρεφονηπιακού σταθμού.

* Ικανοποιημένη δήλωσε η Ρένα Δούρου στους δημοσιογράφους επειδή βρέθηκε και πάλι στο Πέραμα, μετά από πολλά χρόνια. Όπως είπε, όταν ήταν μικρή ερχόταν στην περιοχή πολλές φορές για… μπάνιο, αφού ο πατέρας της ήταν αστυνομικός και υπηρετούσε στο τμήμα της περιοχής. Μάλιστα, όπως είπε, στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» με τον Φ. Αυλωνίτη και τον Μίμη Φωτόπουλο, είχε σε κάποια στιγμή εμφανιστεί!

* Η περιφερειακή σύμβουλος Ειρήνη Μεταξά, που συνόδευε τη Ρένα Δούρου, δήλωσε ότι είχε κι αυτή αναμνήσεις από το Πέραμα, καθώς ο πατέρας της είχε έναν μικρό ρόλο στην ταινία “Στέλλα”, με τη Μελίνα Μερκούρη και τον Γιώργο Φούντα! Τελικά, όλοι κάπου μέσα μας ή στο παρελθόν μας έχουμε μία… σχέση με τις περιοχές του Πειραιά…

***

* Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους φορείς και τους κατοίκους του Πειραιά η αιφνιδιαστική απόφαση του αρμόδιου υπουργού να καταργηθεί ουσιαστικά ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς». Η δύναμη «αστυνομικών της γειτονιάς» που υπήρχε, μετατέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Νίκαιας, αν και υπάρχει κι εκεί ανάλογη δύναμη. Απλά ζητήθηκαν ενισχύσεις και κρίθηκε σκόπιμο οι ενισχύσεις αυτές να πάνε εξ ολοκλήρου από τον Πειραιά! Δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια κάποιοι αποφάσισαν ότι ο αστυνομικός της γειτονιάς δεν… χρειάζεται στον Πειραιά, αλλά αν έκαναν μια βόλτα στην πόλη κι άκουγαν τον κόσμο, θα καταλάβαιναν το μέγεθος του λάθους τους.

* Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Κερατσίνι. Ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος προεκλογικά είχε πει σ’ όλους τους τόνους ότι αποτελεί «θέση αρχών» για τον ίδιο και τον συνδυασμό του η κατάργηση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του δήμου, όπως και της ΔΗΚΕΠΑ, την οποία πρόλαβε και έκλεισε ο προηγούμενος δήμαρχος Λουκάς Τζαννής πριν από τις εκλογές. Με το που ανέλαβε δήμαρχος, όμως, ο Βρεττάκος άλλαξε γνώμη και τώρα θέλει να κρατήσει το ΚΕΚ. Και να το μετατρέψει σε Δημοτική Επιχείρηση ΑΕ, που θα… δραστηριοποιείται σε πολλά… μέτωπα. Για τον λόγο αυτό άλλαξε την εταιρική μορφή του ΚΕΚ, το έκανε ΑΕ και προχωράει ακάθεκτος σε Προγραμματικές Συμβάσεις του δήμου με το ΚΕΚ για τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου «Μελίνα Μερκούρη», τη λειτουργία των camps, τη λειτουργία εργαστηρίων καλλιτεχνικής έκφρασης, αυτοάμυνας κ.λπ. Το ερώτημα είναι, πώς είναι δυνατόν να υλοποιήσει όλες αυτές τις δράσεις το ΚΕΚ που δεν διαθέτει ούτε υποδομές, ούτε τεχνογνωσία, ούτε εργαζόμενους (αυτό μόνο έναν απασχολεί…); Μήπως ετοιμάζει προσλήψεις ο δήμαρχος ή μήπως βάζει… στο κόλπο και κάποια ΜΚΟ, όπως ακούγεται; Τα λεφτά ποιος θα τα βάλει; Μόνο η συμμετοχή του είναι 20.000 ευρώ! Πού θα τα βρει το… καταβουλιαγμένο ΚΕΚ; Τον προβληματισμό αυτόν εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, Ζαχαρίας Ζούπης, ο οποίος ζητά επίσης να γίνει έλεγχος των οικονομικών του ΚΕΚ από ορκωτούς λογιστές.

* Ανησυχία επικρατούσε στους τουριστικούς κύκλους του Πειραιά, μετά τη μαζική ακύρωση «πακέτων διακοπών» από το εξωτερικό. Εκείνο που τόνιζαν ήταν πως θα έπρεπε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η ακύρωση προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική μας αγορά.

* Υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα έχουν ταχθεί αναφανδόν οι δήμαρχοι της περιοχής Πειραιά (Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Ρέντη και Κορυδαλλού). Αντίθετα υπέρμαχος του ΝΑΙ είναι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί να έχει μέλλον η χώρα μας εκτός Ευρώπης. Νωρίτερα, είχε συνεδριάσει ο συνδυασμός του δημάρχου, παρόντος και του Βαγγέλη Μαρινάκη και είχε εκφραστεί υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, που είπε ότι τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ και κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης από τον συνδυασμό. Στο περιθώριο της σύσκεψης ο Γ. Δαβάκης είπε ότι από τη Δευτέρα, μετά την επικράτηση του ΝΑΙ, θα πρέπει να έχουμε κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων υπό τον Δ. Αβραμόπουλο. Να σημειώσουμε ότι υπέρ του ΝΑΙ έχει ταχθεί το ΕΒΕΠ, ο Εμπορικός Σύλλογος και τα Επιμελητήρια, ενώ την περασμένη Τετάρτη διοργανώθηκαν για τη στήριξη του ΝΑΙ δύο εκδηλώσεις, η μία από τη ΝΔ στον Πειραϊκό Σύνδεσμο με ομιλητή τον Άδωνη Γεωργιάδη και η άλλη από τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο στο Cavo D’ Oro.

* Ένα εξαιρετικό βιβλίο, με λίγα κείμενα και πολλές εντυπωσιακές φωτογραφίες, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στις 12 μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ από τις Εκδόσεις Αγγελάκη. Πρόκειται για το οδοιπορικό του γνωστού και καλού συναδέλφου Πέτρου Κασιμάτη στις εμπόλεμες περιοχές κατά την τελευταία δεκαπενταετία που έχει τίτλο «Ειδικός Απεσταλμένος». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Βλαβιανός, Βασίλης Καββαθάς, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιώργος Τράγκας. Συντονιστής θα είναι ο Νίκος Χιδίρογλου.


Σχολιάστε εδώ