600 επιχειρήσεις πτωχεύουν κάθε μέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Και αυτά δεν είναι εκτιμήσεις ή λόγια του αέρα. Τα στοιχεία κατατέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 18 και 19 Ιουνίου, η οποία ήταν ανωτάτου επιπέδου και αφορούσε την ανταλλαγή απόψεων για τις πτωχεύσεις. Στην ημερίδα παρευρέθηκε και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) λόγω της συμμετοχής της στην UEAPME (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων).

Επειδή στην Ελλάδα πριν από την κρίση δεν είχε γίνει… ψωμοτύρι για τις επιχειρήσεις το να πτωχεύουν, καθώς ο επιχειρηματίας, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες, το θεωρούσε εξευτελιστικό να πτωχεύσει, ο γνωστός μας κ. Σόιμπλε -υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας- θέλει να μας… φρονηματίσει. Δεν μπορεί να πτωχεύει ο Γερμανός και να μην πτωχεύει ο Έλληνας. Τώρα, λοιπόν, που πέσαμε στα νύχια του, έχει βαλθεί να μας πτωχεύσει. Αυτό κάνει πέντε μήνες τώρα, παρέα με την κ. Λαγκάρντ του ΔΝΤ, και τούτες τις μέρες ακόμα περισσότερο. Θέλει να βάλουμε λουκέτο στη χώρα μας, κάτι που δεν το κατάφερε ούτε ο… συχωριανός του ο Χίτλερ.

Μόνο που, κύριε Σόιμπλε, μια Ευρώπη με λουκέτα δεν είναι η Ευρώπη που ονειρεύθηκαν και άρχισαν να κτίζουν οι γεννήτορες της ΕΕ, η οποία φύτρωσε με τον σπόρο της ΕΟΚ.


Σχολιάστε εδώ