ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

***

*Το καλό νέο για την εταιρεία δεν αποτελεί απαραίτητα και καλή είδηση για την εθνική οικονομία! Πόσα ακόμα αιολικά έργα, όπως αυτά της ΕΛΤΕΧ Άνεμος σε Τροιζηνία και Θράκη, είναι σε θέση να αντέξει η μικρή εγχώρια αγορά ενέργειας;

*Προς γνώση και συμμόρφωση ή για να εκφοβίσει, νομίζοντας ότι έτσι θα κρατήσει τα επόμενα στόματα κλειστά; Γιατί η διοίκηση της ΛΑΜΨΑ ΑΕ ένιωσε την ανάγκη να περάσει από την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της την ανάθεση σε δικηγορική εταιρεία της αγωγής κατά της ανώνυμης εταιρίας DPG Digital Media ΑΕ για προσβολή της νομικής της προσωπικότητας;

*Άντε και να υποθέσουμε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν ήξερε. Μετά όμως και τις καταγγελίες της ΝΕΛ, γιατί δεν έχει ακόμη παρέμβει; Μεταξύ άλλων, η δεύτερη ανέφερε ότι με τη σύμπραξη των συστημικών τραπεζών και των αρμοδίων υπουργείων, ο κλάδος (της ακτοπλοΐας) λειτουργεί ως ολιγοπώλιο και με εφαρμογή εναρμονισμένων πρακτικών από τις εταιρείες έχει την τάση να μετατραπεί σε μονοπώλιο.

*Μόνο στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου οι ακάλυπτες επιταγές μετατρέπονταν σε δανειακές συμβάσεις με μικρές εξασφαλίσεις έτσι ώστε να υφίσταται κάποια τυπική κατοχύρωση; Σαφώς και όχι, αλλά είναι από τις λίγες περιπτώσεις που εκτός των περιοριστικών όρων επιβλήθηκαν και εγγυήσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους.

*Ποια να είναι, άραγε, τα φυσικά πρόσωπα με τα οποία η Τρόπαια Συμμετοχική υπέγραψε συμβάσεις το 2014; Τι αφορούσαν; Με ποιους όρους; Η έγκριση της γενικής συνέλευσης, πάντως, δεν αποτελεί Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν.

*Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Η ΕΕΤΤ, με σημαντική καθυστέρηση, εδέησε να ενημερώσει τους συνδρομητές της On Telecoms ότι πρέπει να υποβάλουν άμεσα αίτημα μεταφοράς σύνδεσης σε άλλο πάροχο.

***

>Θα πληρωθούν ή θα εφεσιβληθούν και θα ακυρωθούν; Γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για την ίδια παράβαση, περί διατάξεων του ν. 3556/2007, επέβαλε διαφορετικό ύψος προστίμου, 13.500 ευρώ στον κ. Βίκτωρα Ρέστη και 3.000 ευρώ στον κ. Σταύρο Ψυχάρη, λόγω εκπρόθεσμης αναγγελίας κρίσιμης μεταβολής του ποσοστού συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ΔΟΛ;

***

*Τον χαβά του το υπουργείο Οικονομικών! Την ώρα που η κυβέρνηση έδινε μάχη με τους δανειστές, κάποιοι από το οικονομικό επιτελείο βρήκαν χρόνο να διορίσουν δύο ακόμη μη εκτελεστικά μέλη στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

*Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια του management της Hellenic Seaways να καρπωθεί την αλλαγή ρότας της ακτοπλοϊκής, αλλά δεν είναι τόσο οι λειτουργικές επιδόσεις που την έκαναν επιλέξιμη για αναδιάρθρωση του δανεισμού της όσο ότι έβαλαν το χέρι στην τσέπη αυτοί που εν ευθέτω χρόνω θα αναλάβουν τη διοίκησή της.

*Ο σώζων εαυτόν σωθήτω στο τραπεζικό σύστημα! Μπορεί η Τράπεζα της Ελλάδος να μην έσπασε την ομερτά των πιστώσεων προς τα κόμματα με αριθμούς, ωστόσο έδωσε στεγνά τις διοικήσεις των τραπεζών, λέγοντας πως η πολιτική χορηγήσεων δανείων διενεργείται ελεύθερα στο πλαίσιο της πιστωτικής πολιτικής που έκαστη υιοθετεί ως προς την ανάληψη και διαχείριση κινδύνων αφού αξιολογήσει τη δυνατότητα αποπληρωμής και τυχόν ληφθείσες εξασφαλίσεις.

*Μάλλον η διοίκηση της Δούρος φαίνεται να προκρίνει τη λογιστική μείωση ως θεραπεία προκειμένου το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της να μην υπολείπεται του 1/2 του καταβλημένου μετοχικού της. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ανακοίνωσή της για έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.

*Μήνυμα προς εκείνους που θέλουν να αναλάβουν το management; Αν, κυρία πρόεδρε της εισηγμένης Αφοί Κορδέλλου, οι πιστώτριες τράπεζες δεν δώσουν περίοδο χάριτος στην καταβολή των οφειλών της εταιρείας, τότε θα εξακολουθήσετε να λέτε ότι οι σχέσεις σας με αυτές είναι άριστες;

***

>Να πώς μπορεί να κατευθυνθούν περιουσιακά στοιχεία προς την αλλοδαπή! Η γενική συνέλευση της εταιρείας Κυριακούλης ενέκρινε την παροχή εγγυήσεως, υπέρ της εδρεύουσας στην Κροατία θυγατρικής της με την επωνυμία KIRIACOULIS Mediterranean, προς εξασφάλιση σύμβασης δανείου με σκοπό τη χρηματοδότηση του τιμήματος αγοράς επαγγελματικών σκαφών αναψυχής.

***

*Επειδή τα συμφέροντα είναι πολλά και ισχυρά! Θα μάθουμε, άραγε, ποτέ από επίσημα χείλη αν πράγματι η ΔEΗ αφενός προτιμά τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας έναντι των εγχώριων παραγωγών και αφετέρου εφαρμόζει μεθοδολογία για τις ώρες αιχμής, που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τη συνεισφορά των ΑΠΕ;

*Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν σημαίνει ταυτόχρονα και καταδίκη της χώρας, εκτός και αν κάποιες δημοσιογραφικές παλλακίδες εμπλέκονται στο στήσιμο της υπόθεσης! Ο επίσημος λόγος που συνέβη αυτό είναι επειδή δεν συμμορφωθήκαμε με την οδηγία της ΕΕ για την ενεργειακή αποδοτικότητα. Ο ανεπίσημος είναι ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε για ισοπεδωτικές πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες κάθε κράτους-μέλους.

*Να που, όταν πρέπει, πάντα υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί η Βουλή, ακόμα και σε περιπτώσεις αποκρατικοποιήσεων! Επειδή ο ΟΛΠ έχει βασικό μέτοχο το ΤΑΙΠΕΔ (και όχι απευθείας το Δημόσιο), η διοίκησή του δεν οφείλει να περάσει από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.


Σχολιάστε εδώ