Φλαμπουράρης: Δεν θα περνούσε ούτε έξω από την πόρτα…

Σε επιστολή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας Αλέξη Παπαχελά σημειώνει ότι, αν ήταν η Βλάχου, τέτοιοι δημοσιογράφοι «δεν θα περνούσαν ούτε έξω από την πόρτα της εφημερίδας». Και ο Αλ. Παπαχελάς ανταπάντησε επισημαίνοντας ότι η «Ελένη Βλάχου είχε χιούμορ, καυστικό και άπλετο, το οποίο “άντεχαν” οι πολιτικοί κ.ά. ταγοί της εποχής της».

Για να έχετε πλήρη εικόνα, παραθέτω την επιστολή του Φλαμπουράρη και την απάντηση του Παπαχελά, προβλέποντας ότι ανοίγει μέτωπο…

«Κύριε διευθυντά,

Αν ζούσε η κ. Βλάχου, τέτοια λιβελλογραφήματα του ”αρθρογράφου” της δεύτερης σελίδας, που επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο και όχι πολιτικό και με μια απίστευτα αρρωστημένη φαντασία, όχι μόνο δεν θα περνούσαν στην ”Καθημερινή”, αλλά και οι φορείς τους (δημοσιογράφοι;) δεν θα περνούσαν ούτε έξω από την πόρτα της εφημερίδας.

Κ. Παπαχελά, σταθείτε στο ύψος που απαιτούν οι καιροί, γιατί με τέτοια και με τέτοιους κινδυνεύει ένας τόσο δημοκρατικός θεσμός, δηλαδή η δημοσιογραφία.

Αλέκος Φλαμπουράρης».

Απάντηση:

«Ευχαριστούμε τον υπουργό Επικρατείας για τις ευγενικές υποδείξεις. Η Ελένη Βλάχου είχε χιούμορ, καυστικό και άπλετο, το οποίο ”άντεχαν” οι πολιτικοί κ.ά. ταγοί της εποχής της. Η σάτιρα και το χιούμορ δύσκολα απειλούν τη δημοκρατία. Η μη ανοχή σε αυτά πάλι…

Α. Π.»


Σχολιάστε εδώ