Φερέφωνα του Βερολίνου…

***

>Δεν τους τρώμε το δίκιο, αλλά… Αν ήθελαν οι βασικοί μέτοχοι των ΑΚΤΩΡ, J&P ΑΒΑΞ, ΤΕΡΝΑ, Intrakat και των λοιπών μεγάλων κατασκευαστικών, που γιγαντώθηκαν επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα μπορούσαν να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση της Αριστεράς, δίνοντάς της χρόνο ώστε να ξεπεράσει τον σκόπελο. Δεν θέλουν όμως να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να βγάλουν ζεστό χρήμα από τα ταμεία τους, να φέρουν κεφάλαια από το εξωτερικό, να καλύψουν από μόνες τους το μέρος των χρημάτων του Δημοσίου για τα έργα μέσω ΕΣΠΑ, γιατί απλώς έτσι έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια.

***

Αμνήστευση…

Εδώ οι επόμενοι αμνηστεύουν τους προηγούμενους και πάει λέγοντας σε μια πρωτότυπη σκυταλοδρομία συγκάλυψης! Την ώρα που σε ένα από τα προπύργια του καπιταλισμού, τη Βρετανία, οι ρυθμιστικές αρχές προτείνουν την επιστροφή των μπόνους που έλαβαν τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη σε βάθος δεκαετίας, αν ανακαλυφθούν παρατυπίες, στην πρώην σοσιοαλο-νεοφιλελεύθερη και νυν αριστερή Ελλάδα τα εν λόγω λευκά κολάρα εξακολουθούν να απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία, λες και πρόκειται για τίποτα ιερές αγελάδες.

***

>Πάνω από όλα το συμφέρον των μετόχων, κύριε Δημήτρη Παπαλεξόπουλε; Ο διευθύνων σύμβουλος του Τιτάνα εξέφρασε μεν την πρόθεση της εταιρείας να μείνει στην Ελλάδα, επισημαίνοντας δε ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

***

>Επειδή πολλά έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν! Πώς εξασφαλίζεται η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, που θα διαχειρίζεται το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα ελέγχου και λειτουργίας των παιγνιομηχανημάτων; Μιλάμε για ονοματεπώνυμα, αριθμούς φορολογικού μητρώου, προσωπικούς κωδικούς ΡΙΝ, ταμειακές κινήσεις, αποδόσεις κερδών κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ