Τα «ΟΧΙ» του Ρουσόπουλου στις προτάσεις του Σαμαρά

Από το… μακρινό 2010, που ο Αντ. Σαμαράς έλεγε ότι δεν απολογείται “για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου” και ο τελευταίος του απαντούσε “δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά”, έχουν περάσει πέντε χρόνια. Αλλά, το κυριότερο, έχουν συμβεί και μεσολαβήσει πολλά.

Ο μεν κ. Σαμαράς βρίσκεται στη δίνη της εσωστρέφειας και της αμφισβήτησης, με ένα επιτελείο που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργεί η κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι μόνο. Ακόμη, με την κίνησή του αυτή “κλείνει το μάτι” στους Καραμανλικούς, που, ως γνωστόν, τον… βλέπουν με μισό μάτι!

Ο δε κ. Ρουσόπουλος αναζητεί εναγωνίως την έξοδο από το τούνελ της πολιτικής απραξίας και της πολιτικής ερήμου. Επιπλέον, θα καταφέρει να “ξεπλύνει” τα όποια “ανομήματα” του “φόρτωσε” η πενταετία 2004-2009.

Στην πρώτη συνάντηση που είχαν προ ημερών οι δύο άνδρες συμφώνησαν “να σβήσουν τα παλιά, να σβήσουν τα τεφτέρια” και “να δώσουνε τα χέρια”.

Ο κ. Σαμαράς, όπως λέγεται, δεν περιορίσθηκε στο να του ζητήσει συγγνώμη για όσα είχε πει το 2010, αλλά επιπλέον του πρότεινε να αναλάβει κεντρικό ρόλο στο κόμμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική πρόταση ήταν να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον τομέα της επικοινωνίας και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Η απάντηση του κ. Ρουσόπουλου ήταν αρνητική, με το επιχείρημα ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε διάφορες παρενέργειες. Με κυριότερο ότι η σύζυγός του Μ. Ζαχαρέα θα έπρεπε να αδρανοποιηθεί επαγγελματικά και να παραιτηθεί από τη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται (Star). Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο εκείνη να συνεχίσει να εργάζεται κανονικά. “Δεν θα κάνουμε το λάθος που κάναμε στο παρελθόν και ταλαιπωρηθήκαμε όλοι μας πολύ”, ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις του κ. Ρουσόπουλου.

Η επόμενη πρόταση του κ. Σαμαρά ήταν να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας, αλλά και πάλι ο κ. Ρουσόπουλος εμφανίσθηκε διστακτικός, αφού κάτι τέτοιο θα τον έφερνε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και φυσικά της κριτικής, ιδίως δε της εσωκομματικής. Στόχος του είναι η επάνοδός του να είναι σταδιακή, με προσεκτικά βήματα, για να μην προκληθούν εντάσεις από στελέχη της παράταξης που δεν βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή του.

Όπως λένε ορισμένες πληροφορίες, στη φάση αυτή ο κ. Ρουσόπουλος θα προτιμούσε να αναλάβει έναν ανώδυνο ρόλο, π.χ., αυτόν του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, ούτως ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επάνοδό του στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, υπό τον όρο ότι αυτές δεν θα διεξαχθούν μέχρι το τέλος του Ιουλίου 2016, οπότε και τελειώνει το 18μηνο που ισχύει η λίστα.

Η επιλογή του θα είναι ανάμεσα στην Α’ και Β’ Αθηνών και την περιφέρεια Αττικής, με πιο πιθανή τη Β’ Αθηνών, λόγω και του ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των εδρών που έχει η Νέα Δημοκρατία.


Σχολιάστε εδώ